Transferwise bankkártya

Írtam már a Transferwise-ról, ami remek és olcsó lehetőség külföldi utalásokhoz és írtam arról is, hogy már bankszámlát is nyithatsz a Transferwisenál ingyen 15 devizában.

A nagy durranás: Transferwise Borderless

A legújabb hír, hogy egyelőre csak próbaüzemben, de bankkártyát is igényelhetsz tőlük, így lett teljesen használható az új számlájuk.

Zoli nem volt rest, azonnal igényelt is ilyen kártyát. Megkértem, hogy írja le a tapasztalatait, hogy ti is okuljatok belőle. Ezúton is köszönjük neki az összefoglalót.

Csupán valamivel több, mint fél éve rendelkezek Transferwise borderless account-tal, melyet eddig euróban történő bejövő és kimenő tranzakciók bonyolítására használtam. Nemrégiben kaptam egy direkt marketing levelet, melyben lehetővé tették, hogy igényeljek betéti kártyát az induló teszt időszakban. Az ígért kondíciós feltételek az alábbiak: ingyenes számlanyitás, kártya igénylés, pénz rátöltés és utalás fogadása, deviza váltás 28 deviza között 0,35-1% jutalék mellett, utalás egyező devizában 0,6 EUR, és ingyenes “overseas” készpénz felvétel a teszt időszakban, valamint maximum 200 GPB/hó erejéig a teszt időszakon kívül.

Elsősorban külföldi utazások során, valamint apróbb áruk és szolgáltatások EUR és USD fizetésére használnám is a kártyát, ezért azonnal igényeltem is, amire a honlapon van lehetőség. Az igénylés során gyakorlatilag csak a postázási címet kellett megerősíteni, a kártya szám azonnal le is generálódott, és a kártya inaktív állapotban látható lett a rendszerben. Pár nap múlva a posta meg is hozta az UK-ból a kártyát. Aktiválni online, a rajta található 6 jegyű számmal lehetett. Ekkor adta meg a rendszer a PIN kódot is, melyet érdemes felírni, mert csak egyszer mutatja meg. Aktiválás után a kártya azonnal készen állt a használatra. Erről meg is győződtem, egy külföldi szállásfoglaló oldalon sikeresen fizettem vele euróban, ezen az oldalon eddig csak hitelkártyával fizettem. A tranzakció után a felületen azonnal látszott a csökkent EUR egyenlegem, és hogy semmilyen külön díj nem merült fel. Ezen kívül a következő gyorsteszteket végeztem még el:

PIN kód sikeres megváltoztatása ATM-en. A kártyát “debit mastercard”-ként ismeri fel.

Egyenleg lekérdezés “nem lehetséges”, ezt érthető, az egyenleg nehezen értelmezhető.

HUF készpénz felvétele Euronet ATM-ből elégséges HUF fedezet nélkül. Ekkor először GBP-ből akart HUF-ot váltani meglehetősen rossz árfolyamon, amit természetesen nem kértem. Viszont, lehetett “később váltom át” opciót is választani, amire az EUR-omat a rendes saját TW (vagy ahhoz nagyon közeli) árfolyamával váltotta át  (309,31).

EUR felvétele Euronet ATM-ben: itt csak a GBP-s váltást ajánlotta fel, amivel nem éltem.

HUF felvétele OTP ATM-ből elégséges HUF fedezet mellett: itt kérdés nélkül levonta a HUF egyenlegemből az összeget, más díj nem merült fel.

POS terminálon fizetés HUF-ban. Ekkor szintén a GBP-s trükköt próbálta eljátszani, de itt is lehetett forintot is választani.

Online fizetés forintban. Itt kérdés nélkül a HUF egyenlegemet terhelte meg az összeggel, más költség nem merült fel.

Összességében, ha a forintos alszámlámból általánosítunk (és miért ne tehetnénk), akkor elmondható, hogy a helyi pénznemben történő műveletek mennek, valóban költségmentesek, és a terhelés azonnal megjelenik az egyenlegekben. A nem helyi valuta felvételével vigyázni érdemes. Érdekesség, hogy az összes fenti tranzakció egyelőre “Pending” állapotban látható a felületen, míg az egyenlegekben már érvényesül. Valamint, egyes tranzakciók esetében megjelent egy-egy 0 HUF-os vagy 0 USD-s “point of sale purchase” tétel is. A felületen továbbá megjelent a “Manage my card” gomb, mely a különböző limitek megtekintésére alkalmas, azonban azokat változtatni nem lehet. A “manage” tehát igazából csak a tiltást jelenti jelenleg.

Az eredeti célra, azaz külföldi utakon történő helyi deviza/valuta használatára, valamint az online vásárlásra a kártya kiválóan alkalmasnak tűnik. Várható, hogy a funkcionalitás még bővül.

Share

71 hozzászólás

 • Ágnes
  Érdemes lenne egy cikket szánni arra, hogy összehasonlítsuk a Transferwise, Revolut és az N26 kártyákat.
  A Transferwise kártya kétségtelen előnye az ingyenes “overseas” készpénz felvétel. Ezt a másik 2 szolgáltató nem biztosítja.
  Egyértelmű hátránya a deviza váltás 0,35-1% jutaléka. Ez sem a revolut-nál, nem az N26-nál nincs, ott – hétköznap – középárfolyamon megy a váltás. A Revolut hétvégén rátesz 1%-ot.
  Nem mellékes, hogy az N26 banki licenszet is szerzett ezért az Uniós betétbiztosítás is vonakozik rájuk.
  Érdemes megemlíteni, hogy a Revolut január végén nagyot hibázott: a BIC kódtábláját hibásan frissítette, ami miatt utalások ezrei nem érkeztek meg hozzá és az ügyfelek többsége még mindig kutat a pénze után.
 • Csaba
  Szuper cikk!

  Zolihoz lenne egy kérdésem: mitől függ hogy ki kap meghívót kártya igénylésére?

  Én kb 1 hete nyitottam egy Transferwise Borderless fiókot (kifejezetten az Upwork-ről szerzett jövedelmeim költséghatékony felvételére) – és most fáj a fogam egy ilyen kártyára 😛

  Van esetleg valami spéci meghívó link, vagy hasonló? Vagy random kiválasztották X régebbi kliensüket és velük tesztelik ezt csak….

  Köszi előre is a választ!

 • Norbi
  Nekem a mobil app a PIN kódot bármikor megmutatja, ha kérem. Az egyébként nem nagyon szimpatikus, hogy a weblap és mobil app nem ugyanazt nyújtja, a mobil appon pl a limiteket nem látod, a weblap meg a PIN kódot nem mutatja meg. Ugyanígy az igényléskor a mobil appon el lehetett olvasni a kondíciókat (és hogy mi fog történni a kártya lejáratához közeledve 2-8 héttel), a weblapról ezt viszont lehagyták, és direkt keresve sem találtam aztán meg.

  A váltással együtt járó tranzakciókra nem terhelte rá a minimum díjat? Ha HUF egyenleged van, és más pénznemben vásárolsz, akkor ott jó eséllyel minimum díjat számolnak fel kis összegnél (EUR-ra váltás díja 0,7%, de minimum 420 forint elvileg).

 • senkifia
  És ezt használhatják ÁFA körös egyéni vállalkozók pénzforgalmuk lebonyolítására?
 • Tamás #2
  Ági felvetéséhez +1 szavazat. Engem is nagyon érdekelne egy alapos összehasonlítás.
 • angol
  Beta testing alatt van a bankkártya, angol lakcímmel regisztrálva küldtek nekem is

  EUR–>HUF-ot 0.7% díj mellett váltja át.

  Egyéb díjak:

  transferwise.com/help/article/2914396/plastic-cards/transferwise-debit-card-pricing-for-beta-users

 • Forradalmi
  Ági hozzászólása korrekt. BTW szerintem még mindig a Revolut + CurrencyFair a nyerő kombó (de Kiszámoló valamiért nem annyira szereti a Revolutot).
 • szocske
  , a TW oldalán a FAQ rovatban írják: jelenleg teszt üzem van, meghívásos alapon, GB lakcímmel rendelkezők kapnak, de hamarosan bevezetik az egész EU-ra.
 • Bratyli
  Sziasztok, (egy) céges számlának ez használható?
 • fudosin
  A Revulot nemrég bevezette az PayPass-os kártyát (ingyen cserélik a hagyományost). Zoli nem írta a cikkben, van vaalkinek infója, hogy a TW tudja-e?
 • Lui
  @Ágnes: köszi szépen az infót!

  Én Revolut párti vagyok, így az hozzám közelebb áll. Az egyetlen hiányának az érzem eddig, hogy miért nem tudom HUF-ként feltöltneni a HUF számlámat.

  Egyébként ha jól tudom, akkor a Revolut is megszerezte az európai banki liszenszet.

 • Mi van?
  OFF

  Itt az újabb NOK, ilyet még nem láttatok…

  home-card.com/hu

  az agyam eldobom…

 • daveny
  Revolut nekem havi 200€-ig ingyenes pénzfelvételes (utána 2% fee).
 • Bindi

  Most használtam alaposabban, a minimum dijat nem számolja fel, csak a százalékot amit az utalásnál. Pedig több alacsony összegű vásárlást kiviteleztem

 • Bindi

  >> A Transferwise kártya kétségtelen előnye az ingyenes “overseas” készpénz felvétel. Ezt a másik 2 szolgáltató nem biztosítja.

  A TW kártya is csak egy meghatározott összegig biztositja. (Tudtommal 200 EUR-nak megfelelő valutáig)

 • Átvernek a reklámmal
  A Revoluttal még mindig az a baj, hogy bár létezik a forintszámla, feltölteni továbbra sem lehet forintban (nekem legalábbis nem megy).
 • Kiszamolo
  Forradalmi, el akartam érni őket, egyetlen lehetőség egy telefonszám. Se e-mail, semmi. Mint megtudtam, összesen 17 főből áll a cég. Azért ez egy kicsit megijesztett.
 • Forradalmi
  @Kiszamolo:

  “Employees: 300+ (2017)” — a wikipedia szerint. Ha valaki tud jobb forrást (UK céginfó), szóljon.

 • Ágnes
  @Kiszámoló:
  És nem alaptalanul ijedtél meg a Revoluttól.
  Valóban botrányosan gyenge a customer support.
  Amíg nincs gond velük, addig nagyon jók.
  Ezzel, hogy ezrek pénzét tüntették el, és most már 1 hónapja nincs megoldás, szerintem durván elvesztették a bizalmat sok-sok felhasználónál.
  Eddig az N26 tűnik nekem a legjobbnak, de még csak 1 hónapja használom a terméküket.


  Igen ez a cikkben is benne van. Az N26 prémium szolgáltatása a “Black” biztosítja korlátlanul, de az havi 6 EUR.

 • Norbi

  Ez érdekes. Van ugyan néhány példa, amiben a HUF nincs benne, de mindenhol csak azt írják, hogy a kártyás tranzakciókra a szokásos átváltási díjak az érvényesek, ez alapján pedig szerintem kellene a minimum díjat is számolni. Ha meg most valami miatt mégsem számolják fel, attól én még nem merném bekockáztatni, hogy ez mindig így lesz, és ezek az említett látszólag könyvelt de mégis pending státuszú tranzakciók is olyan érzetet keltenek, hogy akár visszamenőleg is lehetnek költségek.
  Úgyhogy egyelőre vásárolni nem merek róla devizában, de többszöri kis összegű HUF felvételre nálam jó lehet, amíg ingyen tudok rá utalni, és addig sem a havi kétszeri hazai banki pénzfelvét keretem csökkentem.
 • Átvernek a reklámmal
  Kiszamolo: itt a Portfolios cikk, azóta vmivel többen lettek.

  portfolio.hu/finanszirozas/it/bankkartyabomba-berobban-magyarorszagra-a-bankok-nagy-ellensege.274591.html

 • senkifia
  Ja, én is épp ma nézegettem, rengeteg az olyan probléma Revolutnál, hogy az utalt pénz nem jelenik meg valamiért náluk, és az ügyfeleik meg képtelenek elérni bárkit is. Pár találat:
  google.hu/search?q=revolut+lost+money

  Fontolgattam elsődleges bevételi számlaként használni (mondjuk még az sem tiszta, hogy “céges” számlaként egyáltalán törvényes-e), de amíg ennyire megbízhatatlanok, inkább maradok a banknál. Tudtommal forint számlára is nemzetközi utalás költségét kéne fizetnem, így még lényegesen nem is olcsóbbak, hogy bevállaljam az esetleges szívózást.

 • naa
  Hmm, ha a Revolutnál gyenge a customer support, az valóban nem jó dolog, de hát olyan sok mindent nem kell supportálni egy ilyen appban, nem igaz?
  A BIC kód elbaltázása is ezek szerint nem szándékosan történt, hiba volt, előbb utóbb csak meglesz az a pénz – mondjuk azt nem értem, ilyen esetben miért nem automatikusan kerül vissza a feladóhoz a pénz, ha nem létező számlaszámra küldte, akkor azt hittem ez van?
  Egy ház árát nyilván nem rajtuk keresztül utalnám (arra a banki SEPA pont jó), ezek a kisebb összegű utalásokra, fizetésekre vannak kitalálva.
  Amúgy megkapták a banki licenszet, akkor nem érvényes rájuk valamiféle “betétes” védelem?

  Részemről szimpatikus, hogy a Revolut 0 költséggel vált / utal, szemben a 0.5%-0.7%-kal, amit a Transferwise-ról írtok. Ha van valami devizás kártyád, akkor ingyen is tudsz feltölteni, nyilván a forintos feltöltés hiánya komoly hátrány TW-hoz képest.

 • Pipe
  Aki ceges Transferwise Borderless szamlat nyitott, az mit ad a konyvelojenek bankszamla kivonatkent? Mert en ugy latom nem lehet ilyet letolteni.
 • Zoli
  Helló,
  azt írta anno, én vagyok az első 3000 tesztalany egyike, nem tudom, mi alapján választottak ki engem is, mindenesetre UK címem nincs.
  Pontosítás: az EUR-HUF váltás valóban 0,7% volt, de nincs min 420Ft, centre kerekítve számolta fel, konkrétan 0,22 EUR-t. 10000HUF = 32,11 EUR + 0,22 EUR díj, ez 311,43-as árfolyam volt.
  Paypass-ról egyelőre nem szól a fáma.
  Azt írta a meghívó még, hogy “business cards coming soon”, most csak a lakossági megy.
  Nem írtam, mert nem erre volt a teszt kihegyezve, de HUF befizetésre (hitelkártyával) 0,3% díjat azért terhelt. Gondolom, , te sima banki utalással utaltál rá, azért lehetett ingyen megfelelő bankszámla csomaggal.
  A tranzakciók még mindig pending-ek, kivéve a HUF/EUR váltás, aminek ugye meg is volt a díja (feljebb), kíváncsiam várom, mikor lesz a többi is completed, és lesz-e valami meglepetés.
 • Hunvagyok

  Milyen lakcímmel csináltad? N26 nekem meg mindig nincs magyar lakcímmel, lassan 2eve várólistán vagyok. bunq.com Tudok csinálni számlát, náluk nem valamiért.
 • n26
  N26 biztonsági hibáiról van egy nagyon jó előadás (szoftverfejlesztőknek kötelező):
  youtu.be/KopWe2ZpVQI?t=2
 • százegy
  A külföldi ingyenes pénzfelvétel szuper, most néztem, az OTP 1.632 HUF-ot számít fel pénzfelvételre, sajnos itt Thaiföldön még az állam is lehúz felvételenként 220 bahttal. Ez nem tűnik soknak, de 1.632 HUF-ból mondjuk Kambodzsában eszel bélszín steaket vagy két olcsóbb főételt egy “garázsétteremben”. Az érdekelne, hogy nagyobb összeget is lehet rajta tartani és konvertálni? Az lenne még nagy dobás, ha társítható lenne hozzá értékpapírszámla. Itthon egyre durvább a helyzet, úgy gondolom, idővel érdemes az ember megtakarításait kimenteni külföldre, devizában.
 • attila
  üdv. csinálsz egy “printscreent” arról amit le akarsz adni a könyvelőnek. Ezt elfogadják mint bankszámlakivonatot. Egy esetleges ellenőrzésnél kell csak úgyis benyújtani a navnak, ha nekik nem tetszik akkor majd lekérik a transferwise-tól hivatalosan. Tudod azt a számlakivonatot is amit a magyar bankok adnak, egy perc alatt átírom olyanra amilyenre akarom, hisz a legtöbben már pdf-ként küldik, nincsen lepecsételve. Tehát itt a lényeg h egy vizsgálatnál ha gyanús vagy akkor úgyis közvetlenül fogják kérni az adatokat az adott szolgáltatóktól….
 • Forradalmi
  , @Ági:

  “mondjuk azt nem értem, ilyen esetben miért nem automatikusan kerül vissza a feladóhoz a pénz, ha nem létező számlaszámra küldte, akkor azt hittem ez van?” — nekem pontosan ez történt, kétszer próbáltam utalni 50€-t, kétszer visszakerült a számlámra pár napon belül. Akkor kapcsolatba léptem a bankommal és a Revolut “live agent”-tel is, akik tájékoztattak a probléma mibenlétéről, majd amikor kijavították a hibát, ismét értesítettek.

 • Norbi
  Pár hete még fel lehetett iratkozni meghívóért, mostanra viszont ez a lehetőség lekerült az oldalról, és csak annyit írnak, hogy fokozatosan küldik a meghívókat az Európai Gazdasági Térségben lévő címmel regisztrált felhasználóknak (ebben benne van Magyarország is).

  Bármennyi pénz tartható rajta, csak az USD-re van jelenleg limit, de azt azért nem árt észben tartani, hogy a TW nem egy bank. Nem fizet kamatot, és ha mondjuk becsődöl, akkor hiába az FCA szabályozás, nem nagyon valószínű, hogy sikerül a benn tartott pénzt visszaszerezni.

  “You acknowledge that the UK’s Financial Services Compensation Scheme does not apply to your TransferWise Account. In the event that we become insolvent, you may lose the electronic money held in your TransferWise Account.”

  transferwise.com/terms-of-use-eea

 • w.w.
  Mit értesz az alatt, hogy egyre durvább a helyzet?
 • Daniel
  Sziasztok!

  Kicsit off topic:

  Van valakinek infoja arrol, hogy lehet e valamilyen modon EUR alapu hitelkartyat igenyelni Magyarorszagon (Magyarorszagi lakcimmel)? Rengeteg kulfoldi fizetes miatt egyelore meg nem talaltam meg a tokeletes kombinaciot, es sajna a Revolut sem jarhato ut, mivel top-up-nal egybol bukom a bankom rettenetes eladasi deviza konverzios ratajat.

  A penzem visszafizeteset forintban kapom sajnos, minden honapban egy adott naphoz rogzitett kozeparfolyamon, es egyelore ugy tunik, hogy a forint alapu hitelkartya cashbackje (ami amugy Wizz pont, a Wizz az egyetlen, ami limit nelkul teriti a 2%-ot, a tobbi rendes cashbackes kartya vicc kategoria a limitekkel (egy honapba max 3e ft atlagban, egy heti hotellel kimeritve)) kevesebb sajnos, mint a deviza konverzion elbukott penz :/

  Koszi, ha valakinek van valami jo tippje 🙂

 • naa
  @százegy: hát az értékpapírszámla az egy másik műfaj, arra van száz más külföldi lehetőség. Egy hátránya egyébként a Revolutnak, Transferwise-nak, stb. (amennyire én tudom) hogy nem a saját nevedben utalsz még, így nem tudod ezekről feltölteni a kinti értékpapír/trading számlákat, mivel azok tipikusan csak saját magadtól érkező utalásokat fogadnak el és az ilyen kártyákat sem. (A Revolutnál már van egyedi IBAN-od EUR utalásokhoz, az már valószínűleg megoldja ezt, ha EUR-t akarsz utalni, de nem próbáltam még)
  A nagy fegyvertény itt a középárfolyamon konvertálás – ami pl. Revolutnál azonnali árfolyamon megy, ha Transferwise-nál ez T+2 ahogy valaki írta, akkor ebben is a Revolut a jobb…
 • attila

  erstebank.hu/content/dam/hu/ebh/www_erstebank_hu/Maganszemelyek/midennapipenzugyek/hitelkartyak/wizzair/WizzAir_pontgyujto_feltetelek.pdf

  3.3 illetve 3.4 es pont

  ha csak nincsen végtelen hitelkeretet akkor tévedsz ! 😉

 • szocske
  , ugyan nem EUR hitelkártya, de a BB partnerkátyáknál elég magas a visszatérítési limit és tapasztalataim szerint jobb áron is vált, mint az Erste.
 • százegy
  w.w

  Nem akarok politizálni itt, de úgy látom, Erdogan és Putyin rendszere felé tolódunk el. Előbb-utóbb a jelenlegi rezsim a “kis”stiklik helyett -új választási törvény, média jó részének felvásárlása és kézi irányítású pártmédiává tétele, szavazati jog idegeneknek, stb.- kemény antidemokratikus eszközökkel léphet fel hatalma megtartásának érdekében.

  nnaa

  Köszi az infókat! Majd átmolyolom a dolgokat, hogy miként lehet olcsón kimenekíteni a pénzt, ha szükséges. Lassan kezdek megszabadulni az ingatlanoktól -bár 2020-2021-ig vártam a jó trendet a lakáspiacon-, utána lesz érdekes ez a dolog.

 • nyman

  Hitelkartya mihez kell? Autoberleshez, vagy a kesleltetett fizeteshez? Nem hallottam olyat, hogy kulfoldinel hitelkeretett kaptal volna, persze ez nem jelent semmi.

  Ha atvaltasi veszteseget akarod a vasarlasnal csokkenteni, akkor ugye a bejegyzesben szereplo lehetoseg. Vagy meg tobb banknal lehet devizaszamla melle kartyat is kerni, de az ugye debit. Mint ahogy irtak mar, pl. az Erste tudja azt is, hogy a kartya mogotti szamlat valtod. De itt marad csak az a nehany fo valuta, amiben szamlat vezetnek es az eves dijak ugy 6-10000 Ft korul vannak, ha jol szamolom.

  Levaltod penzvaltonal, vagy megveszed barattol, befizeted a devizaszamlara.

  Megoldas lehet meg a par honapra kulfoldre koltozes egy idore 🙂 Tobb, mint egy evtizede van ir kartyam es hitelkartyam, mert anno dolgoztam ott. Euro alap, dija nincs, az union belul az utalas ingyen, az Eurozonan belul a kp felvet is.

 • Kiszamolo
  senkifia, utoljára veszem ki a spam közül a hozzászólásod. Ha nem fogod megváltoztatni az e-mail címed, akkor mostantól ott fog maradni minden hozzászólásod. Vannak igénytelen szavak, amiket csak igénytelen emberek használnak, ezért az ilyen hozzászólások automatikusan mennek a spambe.
 • Daniel
  ez erdekes, nem tapasztaltam, hogy 6 ezer forintnal megallna a visszaterites Wizz pontokban, 1.2M hitelkeretem van, volt honap, mikor tobb, mint 16e volt a cashback Wizz pontokban :/ Emlekszem anno meg direkt ra is kerdeztem a bankban, es mondtak, hogy igen, a Wizz korlatlan, Jokert csereltem rogton, miutan megszunt. Egyebkent augusztus kornyeken nyitottam, amikor adtak 20e extra pontot is, elkepzelheto, hogy akkor volt valami akcios feltetel is, nem tudom.

  , koszi a tippet, rapillantok

 • Daniel
  ha kp-ba valtok, akkor rogton bukom a penzfelvetelt, bar tudom, hogy azt meghackelhetnem azzal, hogy felveszem az allamkincstarbol.. oszinten szolva picit remenykedtem abba is, hogy tudok nemi penzt visszakapni a forgatott osszegbol cashback formajaban, es egyebkent a kesleltetett fizetes is handy, de ez a kisebb elony. Egyebkent vegso soron valoszinuleg az lesz a megoldas, amit javasoltal, lemondok a cashbackrol, nyitok egy deviza szamlat, es mikor kiraly az arfolyam atvaltom valami 3rd partyval, mint transferwise v ilyesmi.. de titkon meg remelem, hogy a revolut beemeli a forintot 🙂

  ja, es egyebkent tipp: lehet topupolni revolutot hitelkartyaval is, eltoroltek az 1%-os koltseget

 • attila
  az amit a bankban mondanak a fele sem igaz. Mindig nyomtattasd ki az aktuális hirdetményt és keresse meg a kezit csókolom azt amit kérdeztél ! 1.2m hitelkeretre járna akár 48e visszatérítés is ha mindig dupla hétvégén költesz. Tehát ha eddig csak 16e volt a max akkor az annyit jelent h nem használtad ki a max. kereted 😉

  valóban igaz amit írsz, csak az éppen adócsalás 😉
  Mivel az ír bank szerint te még mindig ír adórezidens vagy, ezért nem küldik meg az ott parkoltatott pénzed adatait a nav-nak, ezért ami ott történik azt nem látja a nav. miközben te már magyar adórezidens vagy ezért itt kéne minden után adóznod. Illetve amit az ír banknak nem kötelessége jelenteni az ír felügyeltnek azt mondjuk a magyarnak már kéne. ( nagy összegű tranzakciók jelentési kötelessége országonkánt változhat )

 • angol
  TW kártya contactless

  Revolutot több, mint egy éve használom, kárytás vásárlás + rendszeres huf/eur utalásokra, szinte sose volt még semmilyen gondom (nagyritkán nem jó a kártya, félévente 1x mondjuk). Segítséget kérni csak az appban lehet chaten, ami elég lassú, de itt keresgélve sokkal gyorsabban meg lehet találni a megoldást általános problémára: community.revolut.com/

 • senkifia
  OFF

  jóvanna, átírom. Miért jó egyébként kötelezővé tenni az e-mail cím mezőt?

 • Kiszamolo
  senkifia, nem én raktam oda a mezőt, jobban örülnék, ha nem lenne ott.
 • Tamás #2
  Két tapasztalatom van a Revolut supporttal:
  – Egyszer lockolták a kártyát, számlát 24 órára, mert nem a nevemen lévő kártyáról töltöttem fel. Ez még a kezdetekkor volt, tényleg elég macerás volt ember elérni. E-mail semmi, FB messengeren keresztül viszont elértem élő embert, aki pár percen belül megoldotta
  – Egy hete egy elállt vásárlás után kíváncsi voltam, hogy mikor kerül vissza az összeg a számlámra (pending feloldás). Az appon belül automatikusan egy robottal kommunikál az ember, jeleztem, hogy live kellene, talán pont ez is volt a hívószó. Jelezte a rendszer, hogy 3 percen belül élő ember fog kommunikálni, így is lett.
  – Idén először utaltam róla, ezzel sem volt gond.

  Heti 10+ alkalommal használom, eddig nem volt problémám velük. Bár, tény, hogy az első alakalommal én is gyorsabban kezdtem venni a levegőt, amikor 12+ órámba került élő embert keríteni.

 • Csáp Géza
  Jelenleg USA-ból USD alapon kapom a jövedelmemet magyar USD céges számlára. A beérkező összegeknek csak a kisebb részét szeretném HUF-ra váltani, a többit a jövőben átutalással szeretném Interactive Brokers értékpapír számlára utalni USD alapon.
  Ez több nemzetközi utalást jelent, ahol a küldések, fogadások díjai miatt elég magasak a költségeim.
  Gondolkodtam rajta, hogy Transferwise, Revolut alapon esetleg lehetne csökkenteni a költségeket. Transferwise-nak sikerült jobban utánanéznem, az fogad USA-ban ACH paymentet (ami jó), viszont váltás nélkül csak USA-n belül lehet USD-t továbbutalni (még ez is jó), de az Interactive Brokers nem fogad utalásokat a Transferwise-tól. Nemzeteközi utalásokat viszont váltás nélkül nem lehet USD alapon indítani Transferwise-zal.

  Van esetleg valakinek tippje arra, hogy az USD alapú nemzetközi pénzforgalom költségeit hogyan lehet minimalizálni?

 • senkifia
  @Csáp Géza:

  Állitolag Revolut for Business-nek majd valamikor lesz helyi, USA-beli USD-s számlája ami a te neveden van és abba/ból lehet ACH-zni.

 • Csáp Géza

  Ahogy írtam, ezt jelenleg már a TW tudja, biztosít saját amerikai számlaszámot. Az egyetlen gondom az, hogy TW-ről nem lehet átutalni Interactive Brokershez, megkérdeztem a supportjukat. Magyar értékpapír számlára sem tudom áthozni az USD-t, mert a nemzetközi konvezió nélküli utalások nem támogatottak.

  Ezen kívül gondolkodtam még azon, hogy USA-ban kellene hagyományos céges bankszámlát nyitni. Ahogy néztem, ezt online nem nagyon lehet elintézni, illetve nem tudom, hogy amerikai bankszámla változtat-e valamit az adózáson (itthon adózom).

 • senkifia
  @Csáp Géza:

  “hogy TW-ről nem lehet átutalni Interactive Brokershez, megkérdeztem a supportjukat” – mi volt az indok, miben más, mint tetszőleges amerikai számlára utalni?

  Egyébként én is hasonló vizeken evezek. USA-ban céges számla az eddigi kutakodásom alapján úgy tűnik, hogy csak akkor működne, ha lenne USA-ban bejegyzett céged. (Ha lenne is más lehetőség, abból, hogy ezt nem találtam meg eddig, arra következtetek, hogy nagyon macerás lehet, nem éri meg nekem azért, hogy egy tízest megtakarítsak.) Talán az USD számlámról USD kp-t felvéve, majd brókernél befizetni azt pár ezressel olcsóbb lenne, csak az meg idő miatt lesz nagyon drága, úgyhogy marad a második nemzetköti átutalás a két magyar USD számla között. 🙁