Újra itt a szakdolgozat szezonja

Befutott az első kérés a szakdolgozatokkal kapcsolatban.

Aki szakmabeli, segítsen Lorettának a kérdőív kitöltésével.

Itt a szakdolgozat-írás szezonja

Következzen az ő levele a kérdőív linkjével:

A BGE egyik számviteli mesterképzést taposó hallgatója vagyok és a szakdolgozatom megírásánál járok. Egy olyan területen kezdtem meg a kutatásom, ahol számviteli szakembereket, számviteli területen dolgozókat kellene elérnem. Olyan merész ötletem támadt, hogy az Ön segítségét is kérem, hiszen úgy vélem az Ön olvasói között jó néhány olyan ember akad, aki segítheti a kutatási munkám eredményességét.

A témám a Lean Accountinghoz kapcsolódik, egész pontosan a lean számviteli folyamatokban való megjelenésének gyakorlatát kutatom.
Sajnos a saját kapcsolati hálóm nem bizonyult elégségesnek a megfelelő mintaszám eléréséhez, illetve alacsony hajlandóságot is mutat a közösségi oldalakon meghirdetett csoportok közönsége.

Az előzőekben leírtaknál fogva, érdeklődnék, hogy nem kérek-e túl sokat Öntől, ha megkérném, hogy jelenítse meg egy napi bejegyzésében a kérdőívem linkjét a kiszamolo.hu-n?

Számomra ez óriási segítség lenne, hiszen jó eséllyel a megfelelő célközönség válaszaival el tudnám érni a gyűjteni kívánt mintát és megkezdhetném a kutatás kiértékelését.
Kérdőív linkje:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSes-guQ_aFrOGudqG2jBLsyA8ldlNdGOh3Tu7CCcQGh14y43w/viewform

Share

12 hozzászólás

 • magnum
  Ez nagyon rendes dolog Toled Miklos, ez az az emberi hozzaallas, amit sokszor hianyolok masokbol.

  Azért olyan nagy dolog nem volt bemásolni ide egy levelet…. 🙂

 • Szabolcs
  Szerintem is nagy jófejség, like! Ki is tölteném, ha lenne közöm a számvitelhez…
 • barika
  Jajj, hát nállunk már a szakdolgozat leadása jön. Május 3 a határidő, pont ma kértek fel egy bírálatra.
 • Blend Ahmed
  Bocsánat, off-topic…

  Az egyik ügyfelük számláján látom, hogy az Országos Fizetési Szolgáltatónál vezetnek számlát. Mivel még nem hallottam ilyen bankról, kiderült, hogy nem is bank.

  “A kis- és középvállalkozások, valamint a lakossági ügyfelek kihívásaira egyaránt innovatív megoldást nyújtó O.F.SZ. Zrt. egyike a Magyarországon működő hét pénzforgalmi intézménynek. Nem hitelezünk, nem gyűjtünk betéteket, és nem tartunk fenn költséges fiókhálózatot. Ellenben országszerte biztonságos, olcsó és szakértői készpénz-helyettesítő szolgáltatásokat nyújtunk vállalati partnereinknek és ügyfeleiknek, a Fizetési Pontokon keresztül.”
  ofsz.hu/

  Ez meg miféle állatfaj? Tudtok róla valamit? Előnyök, hátrányok?

 • Vattacukor Mérnök

  Kártya terminál üzemeltető cég, egy csomó államilag támogatott terminált szórtak ki rajtuk keresztül.
  Ismerek olyan cégeket akik használják, nincs velük különösebb probléma.

 • UFO
  Ha nem jön össze a kívánt kitöltés, szívesen kiküldöm a doksi.net hírlevelében, 10k emberből csak kitölti pár. Ja és utána nem muszáj feltölteni a szakdolgozatot, de ha mégis, nem ugrunk el előle 🙂

  Az infokukacdoksi(p)net címen elérhető vagyok.

 • Ilyenkor?
  Ez számomra mindig fura volt, hogy a humán/gazdasági szakokon tanulók mindig a félév vége felé kezdik küldözgetni a kérdőíveket. Full mindegy, hogy mit tanultam, de nálunk, ha nem kezdtél el a félév elején foglalkozni vele, akkor tuti bukta volt.
 • Szakértő
  Érdemes lenne kiemelni, hogy a lean módszert ismerő és/vagy alkalmazó kitöltőket vár a hallgató. Van a levelében utalás a témára, de egy kissé el van rejtve. Az is fontos infó lehet, hogy meddig várja a kitöltést.
  Én kitöltöttem, remélem tudtam segíteni.
 • százegy
  Én abszolút nem osztom a véleményed. Nem egy szakdolgozatot írtam egészen vagy részben közgazdaság szakra, köztük kettőt a Közgázra. Mindegyik jeles lett, többet külön megdicsértek. Kifejezetten preferálták az egyediséget, amikor nem csak összeollóztál valamit, hanem egyedi témát választottál. Én utálom, amikor halmozzák tartalom nélkül a szakkifejezéseket, jobbára csak akkor használom ezeket, ha tényleg szükségesek. A megfogalmazásnak viszont pontosnak, egyértelműnek, szabatosnak kell lennie. Józan paraszti ésszel -ez az egyik legnagyobb hiánycikk a magyar társadalomban-, némi idő ráfordításával nem nagy szám egy jeles szakdolgozat megírása, majd megvédése. Ezerszer könnyebb, mint eljutni odáig.
 • heeeee
  @százegy
  Baromira szerencse kérdése is az az 5-ös szakdolgozat… Nálunk alap és mester szakon is 2-2 ember bírált.
  Alapon kifogtam egy csávót, aki valószínűleg a 10. oldalig jutott, mivel az összes kommentje az első 6-7 oldalról szólt, amiből 4 kb fedlap volt és kötelező elemek …
  A második körben pedig egy tipikus “divatos témáról írtam”, többek között egy olyan eszközről, amit már minden startup használ, meg belepakol a prezentációjába, de kb. annyira értelmesen csinálják, mint a swot elemzéseket…
  Szóval az lett a vége, hogy egy csaj, aki abból írta a szakdolgozatát, és startupokkal foglalkozott, azt hitte nagyon ért hozzá majd belekötött, hogy megmutassa, hogy ő jobban ért hozzá (plot twist nagyon nem, plusz 15 százaléka volt kb. ez a dolgozatomnak), a csávó, meg aki ebből a témakörből írta a dokoriját azt mondta, hogy doktorin jó lenne folytatni ezt a cuccot, mert baromi jó lett
 • százegy

  Persze, előfordulhat ilyen eset is, de jellemzően értékelik az egyediséget, az önálló gondolkozást, ha megfelelő színvonalon van előadva.
  A mai diplomások minimum 80%-a nem értelmiségi, hanem szellemi betanított munkás, egy-egy új megközelítés a vizsgáztatóknak is “felüdülés” az egy kaptafára készült dolgozatok után. Egy idő után rohadt unalmas dolog lehet a szürke diplomadolgozatok olvasgatása és a vizsgáztatás. Nekik már csak egy időrabló rutinmunka az egész, a vizsgázónak fontos.

 • Izolda
  Pontosan a heti 4 db 10-15 oldalas leadandók miatt nem fogok többet egyetemre járni. 😀