Elfogadták az adóamnesztiáról szóló változtatást

2016-12-23
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam arról pár napja, hogy eltörlik az adócsaló számlát és bevezetnek helyette egy adóamnesztiát. Akkor ez még csak tervezet volt, most már el is fogadták a változást. (Az offshore cégekkel kapcsolatban is lett hatalmas könnyítés, de arról majd külön cikkben fogok írni.)

Az amnesztia lényege: 2017. június 30.-áig anonim módon be lehet vallani a 2016. júliusa előtt keletkezett jövedelmeket és egy egyszeri 10% megfizetésével leadózottá lehet tenni azokat. (Magát a rendeletet itt találod.)

A módja: az ebben részt vevő bankok számlájára kell befizetni a pénzt, amiről adóigazolást kapsz. Ezt kell lobogtatni, ha a következő 6 évben elővesznek, honnan is van a jövedelmed.

A bank név nélkül, összesítve jelenti le az összegyűlt összeget az adóhivatalnak. Vagyis ugyanúgy működik, mint eddig már oly sok amnesztia. (Ha én lennék a jogalkotó, inkább a bődületes adókat csökkenteném, elsőként az áfát és akkor nem csalna adót mindenki. De hát nem én vagyok, úgyhogy marad a sok amnesztia évről-évre.)

Ha a te helyedben lennék, elővenném a pénzt a széfből, meg a szekrény háta mögül, 10% adó elég baráti összeg, ennyiért megéri tisztára mosni ezt a pénzt. Ha érint a dolog, nézz utána, melyik bankok fognak ebben részt venni.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram