Ingyenes bankszámla sok apróbetűvel

2013-02-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Citi Bank egy új bankszámlával rukkolt elő, miután az eddigi ingyenes TOP számlájára felszámolta a tranzakciós adót, így azt már nem lehet ingyenesnek hívni, hiszen minden tranzakcióért fizetni kell. (Egyébként már nem is lehet igényelni a TOP díjcsomagot, csak ha hitelkártyát is kérsz hozzá.)

Első olvasatra tényleg ingyen van minden, hiszen nem fizetünk a készpénz-felvételért, az utalásért és a kártyás vásárlásért, csoportos beszedésért és természetesen havi díj sincs, ha megfelelő mennyiségű pénzt tartunk a bankban.

(Mielőtt tovább olvasol, kérlek nézd meg a fenti linken a számlacsomag reklámját. Ha már úgy érzed, ez a te csomagod, akkor olvass csak tovább.)

Aztán egy kicsit jobban beleolvasunk a feltételekbe, mindjárt nem tetszik annyira ez a csomag.

Az első feltétel, hogy legalább kétmillió megtakarításunknak kell lennie a bankban. Mivel a Citi soha nem volt híres a magas betéti kamatairól, bizony fél évre 3,75%-ot, egy éves lekötésre csak 4,3%-ot kapunk jelenleg. (Link)

Ha máshol kapunk 6-6,5%-ot, akkor évente legalább 33.600 Ft-tól esünk el az alacsonyabb kamat miatt a kamatadó levonása után. Vagyis havi 2.800 Ft a havi "számlavezetési díjunk". (Kamattáblázat itt)

A reklám szerint nyithatunk 5%-os kamatozású takarékszámlát. Mielőtt örülnénk, itt maximum kétmillióig tarthatunk csak pénzt, ha kamatot is szeretnénk rá kapni és mindenkor legalább 300 ezer forintot kell lekötetlenül hagynunk a számlánkon. A lekötetlen 300 ezer forint elmaradt kamatán bukunk a kamatadó után legalább évi 15.120 Ft-ot, az 5% és a 6% (6,5%) kamatkülönbségen a kétmillió forintunknál újabb minimum 16.800 Ft-ot bukunk a kamatadó levonása után.

Tehát a jobbik esetben "csak" 2.660 Ft a havi számlavezetési díj, amit rendhagyó módon kamatkülönbözetben fizetünk ki.

Ezen túl fizetünk a kártyáért is évente, méghozzá 4.990 Ft-ot. (Megjegyzem, minden más csomagnál ennél csak kevesebbet fizethetünk.)

Ez havonta újabb 416 Ft.

Ha valamelyik hónapban kétmillió alá esik az átlagegyenlegünk, hirtelen újabb 3.999 Ft lesz a számlavezetési díj.

Ha az ATM-ből nem felvehető mennyiségű pénzre van szükségünk, a pénztári kifizetés 0,8%, maximalizálás nélkül. Vagyis egy tízmilliós felvétel bizony 80.000 Ft!

És végül talán a legszebb: ha jelenleg is van, vagy az elmúlt hat hónapban volt Citi-s számlacsomagod, akkor egyszeri 20.000 Ft-ot kell kifizetned, ha ezt a csomagod igényled.

(A hirdetményt itt találod.)

Most olvasd el még egyszer a számlacsomag reklámját. Ugye mennyivel másabb így, hogy egy kicsit benéztünk a reklám mögé is?  🙂

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram