Ingyenes bankszámla sok apróbetűvel

A Citi Bank egy új bankszámlával rukkolt elő, miután az eddigi ingyenes TOP számlájára felszámolta a tranzakciós adót, így azt már nem lehet ingyenesnek hívni, hiszen minden tranzakcióért fizetni kell. (Egyébként már nem is lehet igényelni a TOP díjcsomagot, csak ha hitelkártyát is kérsz hozzá.)

Első olvasatra tényleg ingyen van minden, hiszen nem fizetünk a készpénz-felvételért, az utalásért és a kártyás vásárlásért, csoportos beszedésért és természetesen havi díj sincs, ha megfelelő mennyiségű pénzt tartunk a bankban.

(Mielőtt tovább olvasol, kérlek nézd meg a fenti linken a számlacsomag reklámját. Ha már úgy érzed, ez a te csomagod, akkor olvass csak tovább.)

Aztán egy kicsit jobban beleolvasunk a feltételekbe, mindjárt nem tetszik annyira ez a csomag.

Az első feltétel, hogy legalább kétmillió megtakarításunknak kell lennie a bankban. Mivel a Citi soha nem volt híres a magas betéti kamatairól, bizony fél évre 3,75%-ot, egy éves lekötésre csak 4,3%-ot kapunk jelenleg. (Link)

Ha máshol kapunk 6-6,5%-ot, akkor évente legalább 33.600 Ft-tól esünk el az alacsonyabb kamat miatt a kamatadó levonása után. Vagyis havi 2.800 Ft a havi “számlavezetési díjunk”. (Kamattáblázat itt)

A reklám szerint nyithatunk 5%-os kamatozású takarékszámlát. Mielőtt örülnénk, itt maximum kétmillióig tarthatunk csak pénzt, ha kamatot is szeretnénk rá kapni és mindenkor legalább 300 ezer forintot kell lekötetlenül hagynunk a számlánkon. A lekötetlen 300 ezer forint elmaradt kamatán bukunk a kamatadó után legalább évi 15.120 Ft-ot, az 5% és a 6% (6,5%) kamatkülönbségen a kétmillió forintunknál újabb minimum 16.800 Ft-ot bukunk a kamatadó levonása után.

Tehát a jobbik esetben “csak” 2.660 Ft a havi számlavezetési díj, amit rendhagyó módon kamatkülönbözetben fizetünk ki.

Ezen túl fizetünk a kártyáért is évente, méghozzá 4.990 Ft-ot. (Megjegyzem, minden más csomagnál ennél csak kevesebbet fizethetünk.)

Ez havonta újabb 416 Ft.

Ha valamelyik hónapban kétmillió alá esik az átlagegyenlegünk, hirtelen újabb 3.999 Ft lesz a számlavezetési díj.

Ha az ATM-ből nem felvehető mennyiségű pénzre van szükségünk, a pénztári kifizetés 0,8%, maximalizálás nélkül. Vagyis egy tízmilliós felvétel bizony 80.000 Ft!

És végül talán a legszebb: ha jelenleg is van, vagy az elmúlt hat hónapban volt Citi-s számlacsomagod, akkor egyszeri 20.000 Ft-ot kell kifizetned, ha ezt a csomagod igényled.

(A hirdetményt itt találod.)

Most olvasd el még egyszer a számlacsomag reklámját. Ugye mennyivel másabb így, hogy egy kicsit benéztünk a reklám mögé is?  🙂

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

50 hozzászólás

 • AtomG
  pedig eddig még a Citi volt az egyik legkevésbé rossz, “csak” szimplán áthárították az utalás és készpénzfelvétel költségét minimum díjak nélkül, megtartva az ingyenes vásárlás, számlavezetés, bankkártya ajánlatukat, 150e feletti fizetés, semmi extra igény mellett az egyik legjobb ajánlat volt. de ezt nem tudom mire vélni, a gazdag de hülye ügyfelekre hajtanak rá? vagy mi van?
 • Bence
  Nos a Gránit Banknál még mindig van olyan ajánlat, hogy ha havonta minimum 350 000 Ft érkezik a számládra, akkor teljesen ingyen van a számlavezetés, a bankkártya, a kp felvétel és az utalások is.

  Egyébként meg még mindig a Gránit Bank a legjobb, ők adják a legmagasabb kamatott is.

 • KZoltán
  Ezt két posztban kellett volna lehoznod! Az elsőben: Nézzétek, mit találtam! Aztán miután mindannyian rámozdultunk, a másodikban: Hányszor mondtam, hogy olvassátok el a kisbetűt!
 • nns
  A Citi Bank a legrosszabb bank akivel eddig kapcsolatban voltam. A cikk által leírt problémák szinte az összes termékükre jellemzőek. Hihetetlen megnevezésű díjak, több az apró-betű a hirdetményekben mint a normál. Internetbank kategóriájában a legrosszabb az általam ismertek közül, a hitelkártyám többször is elutasították fizetésnél technikai problémák miatt, fél napot késő SMS értesítések. Aki teheti kerülje őket messziről. Egy éve vagyok ügyfelük, de több problémám volt velük ezalatt mint az elmúlt 15 évben az összes többivel együttvéve (Takarékszövetkezet, BB, FHB, OTP, CIB, K&H)
 • KXaXa
  Lehet “rossz” szokás, de én kb a hirdetménnyel kezdtem azonnal, és azonnal láttam, h mennyire ingyenes is ez a csomag. Már csak azt nem értem ki fogja ezt igénybe venni? Kialakítani egy ilyet nem lehet két fillér… De fizessek 20 eFt-ot azért, hogy legyen egy számlám??? Khöm.

  E. bank fizetés odautalásával, és J. hitelkártya igénylésével 20 eFt jóváírást ad :), és mellette ugyanúgy ingyenes minden, okké van egy 2800 Ft-os kártyadíj, hitelkártyán 3500-as, utóbbi levásárolható… Szóval a cikkben említett ingyenes számlacsomag szerintem finoman fogalmazva hagy kivetnivalót maga után… Lehet nem néztek körül a konkurenciánál 🙂

 • azt hiszem en maradok a TOP csomagnal 😀
 • medvegyev
  Valahogy nem szeretem a Citibankot, de megis ok most a fobankom + a hitelkartyabankon (ez a szolgaltatasa kivalo, ha megtanultad hasznalni).
 • L
  Ezek egy b***k. Mindig is azok voltak.

  Köszi a cikket!

 • Norbi
  Kár a TOP-ért, jó díjcsomag volt.
  Még a tranzakciós adóval is sokkal-sokkal jobb, mint ez a vacak…
 • Zsolt
  A TOP díjcsomag valóban jó volt, most sem rossz, mert csak a tranzakciós adót fizetteti ki az ügyféllel. EZ viszont… viccnek is rossz. Kíváncsi vagyok hány olyan marha lesz aki ezt válassza…
  Hasonlóképpen azt sem értem a CITInél, hogy értékpapírszámla esetében miért kell annál több számlavezetési díjat fizetni minnél több pénze van rajta az ügyfélnek. A logikus épp fordítva lenne… A betéti díjak pedig szintén nem versenyképesek.
 • Kiszamolo
  Annak jó, aki rengeteg értékpapírt tart a Citinél, annak nem gond a kétmilliós limit.
 • Szabi
  Ersténél vagyok régóta, most váltottam a SzuperNulla csomagjukra.

  150e / hó fizuátutalás a feltétel. Ha ez nem teljesül, akkor arra a hónapra
  valami 1700 a számlavezetés.

  Elolvastam a kondíciókat, de nem láttam benne más buktatót.
  Nulla az utalás, nulla a kp. felvétel, minden szép, minden jó.

  Vajon benéztem valamit?

  Amúgy gratulálok a bloghoz, a legjobb ilyen témájú oldal, amivel
  találkoztam! És a leghihtelesebb is.

 • Kiszamolo
  nem, még a kártya drága, talán 2700 forint? A többi stimmel.

  Köszi. 🙂

 • pdw
  Es akkor meg az uzsora devizas kartyaarfolyamokrol nem esett szo. A regi TOP csomagnal is ha elkoltottel par szazezret devizaban a kartyadrol az siman kihozott egy 4-5 ezres bukot csak a szar arfolyamaik miatt…

  En regen is aztmondtam es tovabbra is tartom, hogy Cititol csak hitelkartyat minden mas szutyok.

 • pdw
  Atlagban azert van 2000forint egy kartya szinte minden banknal (leszamitva az elso ev felaron v ingyen dolgokat), ugyhogy ez nem akkora ervagas szerintem.
 • janoka
  Igen, a Szupernulla még a tranzakciós díjat se vonja le, még kp felvét esetén sem. De SMS számlaőr díj itt is van, szóval nem tökéletesen nulla, de közel az. Ha nem kérsz SMS-t, nem kérsz bizonylatot kp felvétnél, és amúgy mindent az interneten csinálsz, akkor tényleg nulla lesz.
 • Zsuzsi
  Kedves Kiszámoló!

  Próbálom megtalálni a számomra legmegfelelőbb megoldást, de már összefolynak az “apróbetűk”. Ezért kérnék egy kis segítséget…

  Szeretném a kp-s megtakarításainkat optimálisan szétteríteni a biztonság kedvéért.
  Eddig az Axa kamathozó számláját használtam automatikus 2 havi lekötéssel. Elsődleges célom, ezeket az időnként összegyűlt nagyobb forintos összegeket viszonylag likviden tartani, de azért vmit hozzon is. Elégedett vagyok egyébként ezzel az axás számlával, de szeretnék egy másik banknál is vmi hasonlót találni. (Na és itt kérném a segítséget: tudsz vmi hasonlót ajánlani?) Nincs szükségem bankkártyára, egy teljesen “lecsupaszított” kondíció megfelelne, csak alkalmanként utalnám ide az összegyűlt pénzt és kamatoztatnám.

  Köszönöm!!
  Zsuzsi

 • és nem buksz akkor a tranzakciós adón, ha a citis hitelkártyád vásárlásait más bank számlájáról egyenlíted ki?

  sajnos én is ücsörgök ott egy korábbi számlacsomagban, de jó, mondtam mikor megláttam az új hirdetményt, aztán vaskos ANYÁD! felkiáltással küldtem el a termékfejlesztőiket és a marketingeseket is a halál retkes tudjátok mijére.
  Az a baj hogy a hitelkártyájuk tényleg jó (én SOHA nem csúszok meg vele), van egy marha nagy keretem a korábbi marha nagy keresetem folyományaként, ami igen kényelmes és semmi kedvem egy 60 oldalas folyamodványt kitölteni másnál, ami eredményeképp kapnék egy pl 60-100 ezres havi keretet….hitelkártya sajnos kell, külföldön pl szállásfoglalásnál körberöhögik a debitkártyát, ez van. Előrefizetni meg akar a halál.

 • nns
  Az igaz, hogy a hitelkártyájuk a legjobb termékük de azzal is vannak bajok. A havidíja például nagyban függ, hogy mikor szerződtél milyen a díjcsomagod stb… Iszonyúan el van bonyolítva. Nem lehet limitálni a költést így ha átléped a hitelkeretet automatikusan lehet fizetni a büntetést. (Azt várnám el, hogy ha elfogy a hitelkeret akkor visszautasítja a vásárlásokat a hitelkártya, de ezt nem tudják/akarják megoldani) A Citi pontok beváltása is horror. Telefonon elhajtottak, hogy interneten váltsam be a Citi forintokat pénzvisszatérítésre mert a telefonos ügyfélszolgálat nem tudja ezt megtenni. Mobilos internetes felületükön ez lehetetlen a normál felület pedig katasztrófa mobiltelefonon. Arról már nem is beszélek, hogy csoportos beszedési megbízással fizetem (másik bankból) a hitelkártyát amit alapban nem tudnak beállítani 100%-ra csak minimum összegre és külön fel kell hívni őket, hogy a minimumot átállítsák 100%-ra. Ezután minden hónapban megbüntetnek a késedelmes fizetésért majd másnap visszaadják. Többször fel is szólítottak, hogy fizessek :-). Ezek után is még mindig a hitelkártyájukat tartoma legjobb terméküknek…
 • Janos
  Szerintem elirtak valamit…
  Valoszinuleg akkor se mennek az a TOP dijcsomagombol ebbe, ha ok fizetnenek 20e ftot nekem… Igymeg gondolkodni se kell rajta. Mondjuk lehetett volna a dijcsomag neve balek, mert ez kb a balekoknak lett kitalalva. ( najo, biztos van 1-2 ember, akinek megerheti, de szerintem kevesen )
 • pdw
  Igen, egyetertek, azonban ezek aprosag szerintem.
  A beszedest csak egyszer kell atallitani (es nekem nem buntetgetnek, h anem minden honapba a 100%ot vonjak le.), a penzbevaltas sem egy nagy dolog szerintem mikor napi 8-10 oraban egy szamitogep elott ulok 🙂

  Ez a hitelkeret tullepes meg szerintem minden banknal van, hisz pont igy lehet beszedni a sulyos dijakat.

 • pdw
  Nem, Szupernullam van ott nincs tranzakcios ado.

  Amugy ez hulyeseg hogy KELL hitelkartya. Tobbszor bereltem mar autot es fizettem szallodat sima debit kartyaval Europa tobb orszagaban is.
  Szerintem ez is csak egy urban legend ami elobbutobb el fog tunni (mint az h dombornyomott kartya kell a netes vasarlashoz).

  Inkabb azert celszeru a hitelkartya, mert amikor a szallodaban zaroljak az osszeget a kartyadrol, akkor azt ne a sajat penzedbol tegyek hanem a hitelkeretbol. Ez USA-ban pl. gyakori (de mondjuk europaban nem tapasztaltam tulzottan ilyet).

 • pdw
  Igyvan, nem kell SMS (szerintem f***sag amugyis, plane 20-30 Ft/db aron).
 • pdw
  AXA a leglikvidebb, mas banknal jellemzoen takarekszamlat kell nyitni amire altalab ingyen utalsz, de amirol gyakrabban mar csak dijakert szeded ki az osszeget. Emiatt kis osszegeknel elviszi a hozam joreszet.

  Sztem maradj az AXA-nal, esetleg a fo szamlavezeto bankodnal tedd mindig penzpiaci alapba a felesleges zset. (Ehhez kell ertekpapirszamla, aminek jellemzoen van havidija szinten).

 • Kulcslyuk szelleme
  Szerintem pedig nem butaság az SMS. Én abból vettem észre, hogy ellopták a kártyámat és vásárolnak vele (olyan helyen, ahol nem kértek PIN-t).
 • Mugerin
  Szia!

  A Raiffaisen Prémium számlacsomagjáról mi a véleményed?
  Ez a KP felvételt leszámítva valóban ingyenes számlacsomag, legalábbis így tűnik. Havi 280eFt egyösszegű bejövő átutalásnak kell lennie, így nem túl sok ember számára érhető el, viszont nekik elsőre úgy tűnik nagyon megéri.

  Köszönöm,
  Gergő

 • Foglaltam szállodát 2 napja in the UK.

  Felirat: sorry, no debit card. namost, ha csak olyanom van, akkor 90+ font előre fizetve, ha meg lemondom mégis, akkor visszautalják? Nemá.

  Accor Hotels, ojrópai tulajjal.

 • slyderman
  Jó is lenne havi 150 e nettó fizetés, sajnos az átlag magyar nem kap annyit,mint ahogy én sem.Én is Erstés lettem ,eddig nincs gondom velük, tök készségesek mindenben.Ha egyszer a fizum eléri a 150 e-t akkor én is váltok majd erre a díjcsomagra, addig maradok a fizumhoz kedvezőnél.
 • Géza
  A Citi valamikor a 90-es évek végén kínált minden ingyen számlát. És a kamatai sem voltak rosszak. Aztán szépen csökkentgette a kamatot, és emelte a díjakat. Aztán eljöttem, bár hamarabb kellett volna. Pár éve aztán elkezdte megínt hirdetni az ingyenes számlát. Az ügynökeik is többször felhívtak, hogy nyissak. El is mondtam nekik a véleményemet, hogy ez szerintem egy újabb beetetés, aztán majd emelnek mindent. Ezután viszonylag gyorsan elköszöntek…
 • Bud Fox
  Citibankot érdemes elkerülni, nem túl ügyfélbarát, nincsenek jó tapasztalatok róla. A Gránit Bank nekem bejött, aktívan használom.
 • Ervin
  És tedd hozzá azt is hogy a CITI betéteit nem garantálja az OBA…..
 • Géza
  a Citibankot nem az OBA garantálja, hanem az ír betétbiztosítás (az AXA-t meg a belga). Ezek felső értékhatára egyébként pár éve még magasabb volt a magyarnál, ma tudtommal mindenütt 100.000 EUR. Persze ha netán… akkor az ügyintézés valamivel bizonyára bonyolultabb.
 • mikve
  “Amugy ez hulyeseg hogy KELL hitelkartya. Tobbszor bereltem mar autot es fizettem szallodat sima debit kartyaval Europa tobb orszagaban is.
  Szerintem ez is csak egy urban legend ami elobbutobb el fog tunni (mint az h dombornyomott kartya kell a netes vasarlashoz).”

  Nem urban legend. Jobb helyekre nem tudsz bemenni hitelkártya nélkül, Berlinben én pl. személyesen pattantam le az egyik 4 csillagosban a recepción. Repülésnél is gond lehet a hiánya, fedélzeten sokszor debitet nem fogadnak el. (És még sok más helyen sem.) Autóbérlésnél sem árt ha van (de aláírom, odaadhatják debitre is, csak legyen rajta elég zárolnivaló) Persze ez is egyéni szokásoktól függ. A hitelkártyával az a baj, hogy az emberek fizetéskiegészítésnek (vagy pótlónak) hasnzálják kényszerből, pedig nem arra van.

  A bankszámlával kapcsolatban itt továbbra is sokan abban a téves nézetben vannak, hogy a bankok hanyatt-homlok versenyeznek az ügyfelekért meg a betéteikért. Pont nem. A Citinek pl. sosem kellettek a szerény jutalékot termelő ügyfelek, valójában a TOP díjcsomagon is retek sokat lehet kaszálni, de az ügyfélnek már nem egyértelmű az összefüggés. Csomó banknak az új hitel/betét kötelező arányok miatt pl. egyáltalán nem kell most forrás, ezért sincsenek egetverő kamatok.

 • mikve
  (Kicsit olyan ez a banki ügyfélszerzés mint az 5 csillagos szállodák – ha csak 40 euró van a zsebedben egy éjszakára, akkor nem bánják, hogy nem őket választod…)
 • KXaXa
  Én is E. bakos vagyok:

  1500 Ft, ha nincs meg a 150.
  Kártyadíj: 2800 egészen pontosan 2764 :P.
  Joker hitelkártya kb 3500, és slussz.

  Én eddig nem láttam semmi átverést 😉

 • KXaXa
  Ha igényelsz Joker hitelkártyát akkor annak díja az első évben levásárolható, és a kártyaőr szolgáltatás is ingyenes így 😉
 • pdw
  Havi 200 (evi 2400) meg a joker havidija.

  Kicsit fentebbi kommentelohoz meg: ha regisztralsz a hirdetmeny 13. szamu mellekleteben a Joker promociora akkor 5000ft-ot is kapsz. Ezzel 1 evre kvazi ingyenes a kartya.

 • pdw
  Ok, ne nyissunk vitat. En pl. Helsinkiben a Sokos lancnal (az nagynak szamit, csak Helsinkin belul van vagy 4 szallodajuk) siman debiteztem, ugyanigy pl. Brusszelben az egyik Radissonban szinten.
 • Sziasztok!

  Én elégedett vagyok a Citivel, van folyószámlám TOP díjcsomag- minden hónapban utalok 150 e-t amit egyébként is kellene mert alapvetően a CITILife hitelkártyát használom. Eddig még soha nem csúsztam és a hitelkártya havi visszatérítése kb 5000 Ft/hó- áll szemben annak kártyadíjával 690 Ft/hó- úgyhogy az üzlet még hoz is mint vinne! Ehhez van még egy CIB-es folyószámlám, EC/MC kártyával- még régebbről- igaz ez egy kicsit borsos árú éves díja 6500 Ft dehát így mulat egy magyar úr- ahonnan történnek a közüzemi díjfizetések és egyéb rendszeres utalások- így jelenleg a havi számlavezetési díj kb 180 Ft/hó- kedvezménynesen. Igaz pénz már nem szabad kivenni a CIB-től ,mert minden pénzkivét díja 321 Ft lenne !!!- így inkább átutalom a CITI-s számlámra- ingyenesen, ahonnan bármelyik ATM-ből 3 ezrelékért tudok felvenni ha szükséges. Ezenkívül van még egy lakás jelzálogkölcsönöm amit egy takarékszövetkezettől vettem fel a CIB-s devizahitelt kiváltva és jelenleg 5,25% + 3% a kamata, havi 250 Ft számlavezetési díj mellett. Lehet kicsit sok így ez a 3 számla, de néha érdemes több lábon állni, másrészt mindegyik a maga nemében- szerintem az egyik legjobb- szóval csak azt akarom mondani, hogy mindenkinek az egyéni igényeire kell alakítani a bankkapcsolatait és megtalálni az adott igényekre vonatkozó legkedvezőbb megoldást!

 • Andreana
  15 év után valószínűleg lépek az OTP-től, eddig 499 Ft havidíjért ingyenes volt a KP felvétel illetve minden utalás, de március 1-től mindenféle előjel nélkül ott is megjelent a tranzakciós adó 🙂 Csak az a nagy kérdés, hogy hova? 🙂
 • Feri
  Én most a Gránit bankon gondolkodom.
 • Zsuzsi
  köszi!
 • Sanyimanó
  @Adreana: nekem jó tapasztalataim vannak a CIB-bel (CIB Online számlacsomag)tudom javasolni. Viszonylag könnyen teljesíthető feltételek mellett havi számlavezetési költség kb 200 Ft ( teljes 750 amiből ad visszatérítést 500 Ft körül ha van csoportos beszedésed és utalásod számláról).

  Jó náluk a Malacpersely is- ami jelenleg 6,75% kamatot ad ha legalább 10 e Ft összeget havonta félreteszel és az adott hónapban nem veszel ki belőle pénzt- kártyadíj sem rosszabb mint az átlagos.
  Ami szerintem sok náluk- az a készpénzfelvétel- minden egyes – összeghatártól függetlenül- 321 Ft !!!

  Utalás egyébként ingyenes- ezért készpént utalás után a CITI-től veszek fel- ott csak a 0,3%-os díj merül fel- ha TOP díjcsomagban vagy!

 • pdw
  Az a jelenleg 6.75% korulbelul 8 nap mulva mar csak 5.75%.
 • KO
  Zsuzsi!

  Én a Porsche Bankot ajánlanám neked! Nem nagyon ismert, nem is tudom miért, de pont a te igényeidnek megfelelő! Megtakarítási számla, bankkártyát nem is tudsz hozzá igényelni. Likvidnek is nagyon likvid, attól függetlenül, hogy mennyi időre kötöd le a pénzed, az első hónap letelte után, feltöréskor mind a levett összegre, mind a maradékra a teljes kamatot fizeti.
  Amúgy nekem is AXA a másik számlám, a kettő között utalgatok az új betét elhelyezésére vonatkozó akciós kamatok miatt. Jelenleg itt két hónapra 7,5% Illetve nem, most már “csak” 6,5% viszont nem hárítják át a bevezetett díjakat!

  Üdv!
  KO

 • Kiszamolo
  Csak óvatosan! Az első két hónapban ad csak jó kamatot, utána kifejezetten hulladék

  Teleforint betétszámla kamatláb: 6,50%*

  * Új betét elhelyezése esetén. A kondició a Betétes 2013.02.28-i záróegyenlege felett pénztári készpénz befizetéssel, ill. GIRO-ból érkező átutalással teljesített, a Porsche Bankhoz újonnan beérkezett összegek lekötése esetén érvényes az akció visszavonásáig. EBKM 6,50% Az akiós kamat a lekötés első periódusára vonatkozik.

  Nem akciós kamat 4,25%.

  Porsche Bank Megtakarítási Betét kamatláb: 2,70%* (EBKM 2,70%)

 • KO
  Igen, igen, tisztában vagyok ezzel, erre figyelni kell. Ezért kell az AXA is.
  Viszont elég rugalmasak, többször volt már, hogy nem vették figyelembe a záróegyenlegre vonatkozó feltételt, és simán minden bejövő utalást akciósra írnak.
 • Zsuzsi
  Köszönöm!
 • Hardrada
  Kaptam egy levelet a Citi-től, hogy felmondják a TOP számlámát. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen. Biztos megszabadulnak egy rakat ügyféltől most, hogy ismét ingyenes lett ez a számlacsomag egy bírósági döntés miatt. (Ha jól emlékszem.)

  Már van egy Raiffeisen Premium Gold számlacsomagom, de kellene mellé egy második lakossági számla, lehetőleg ingyenes vagy kifejezetten alacsony költséggel. A kalkulátor a Gránit Bajnok számlacsomagját dobja ki legolcsóbbnak, de kicsit sokallom a havi 280 ezres jóváírás feltételt egy második számlához. A MagNet-tel van valakinek tapasztalata? Az ő Diamond számlacsomagjuk tűnik talán a legjobbnak a célra. (Kb. 50-80k-t költenék kártyával erről a számláról, plusz havi max. pár tízezer kimenő utalás, a maradékot meg felvenném kápéban.)

  Esetleg más tipp? Előny lenne, ha hitelkártyát is tudnék igényelni a számlához az adott banknál.

 • Hudi
  Én az Axa-t cseréltem pár hónapja a Magnet Diamondjára. Nézegettem a Gránitot is.
  A Magnet mellett szólt, hogy a legolcsóbb PayPassos dombornyomott kártyájuk van, és a számlavezetés is kedvező. Két (számomra) negativ dolgot tudok mondani:
  – a kártya PIN kódja nem cserélhető
  – az internetbankos utalás kódja vagy (ingyenes) papir alapú kódszavas, vagy fizetős SMS

  Internetbankjuk eddigi tapasztalat szerint elég stabil és gyors (az MKB-hoz vagy a KH-hoz viszonyitva), de puritánabb stilusu is.

  Én kártyás fizetésekre és néha utalásra használom, közepesen limitált számlaként (pár tizezer forint összegű fedezet).