Óra alapú balesetbiztosítás

Az Aegon időalapú casco-jához hasonló termékkel jött ki az NN biztosító, idő alapú balesetbiztosítással.

Csak akkor fizetsz, amikor aktiválod a mobilapp-ban, de nem is vagy biztosítva, csak arra az időtartamra.

A biztosítás díja óránként sportágaktól függően 79-399 Ft, a napidíj hatórai díjnak felel meg. Be lehet állítani előre is, mikor kapcsoljon be és ki.

A kisebb csomagoknak nem sok értelmét látom, mert egy 10 ezer forintos csonttörés biztosítással nem vagy kint a vízből, de még egy 100%-os rokkantság esetén járó kétmilliós baleseti rokkantságbiztosítás sem sokat segít.

Ha akarsz, inkább köss rendes balesetbiztosítást, ami ennél sokkal többet fizet, havi néhány száz forintért.

Ami érdekes lehet, az a legnagyobb csomag, ami extrém sportok esetén is térít, TB ellátást idehaza kétmillió forintig.

Amit érdemes tudni, hogy extrém sportokban (vadvízi evezés, ejtőernyőzés, falmászás, bungee-jumping, mindenféle repülő szerkezetek, stb.) szenvedett baleset esetén a TB csak a közvetlen életmentő műtétet téríti, minden mást a saját zsebedből kell állni, szépen kiszámlázzák utólag a kórházi számládat és a gyógykezelésedet is.

Ezek a sportok a normál élet-, baleset- és utasbiztosításokból is ki vannak zárva.

Ha rendszeresen űzöl ilyen sportot, úgyis kötsz éves biztosítást (példa), ez az időalapú biztosítás jól jöhet, ha csak kipróbálnád valamelyik sportot idehaza. (Ha Thaiföldön akarsz bungee-jumpingolni, akkor extrém sportok utasbiztosítást kell kötnöd, ott ez nem érvényes.)

A részleteket erre találod, a pontos feltételeket erre.

Share

13 hozzászólás

 • Adamo
  Vajon ittas állapotban bekövetkezett balesetnél is fizet?
 • sanyi
  amennyire latom, ez az NNes az elso olyan biztositas, amit pl. palyamotorozasra is lehet hasznalni. megdobbento, hogy nincs a termekbol masik ot marka a piacon, mikozben kulfoldon igen..
  persze az eszkoz, tovabbra sem biztosithato sehol – de ez legalabb egy lepes elore
 • Kiszamolo
  Adamo, jellemzően nem fizet egyik biztosítás sem ittas vagy drogos baleset esetén.
 • Gábor
  Miklós, te a bringázáshoz használsz biztosítást?
 • Gábor
  Off
  tudnátok linkelni egy cikket amiben le van írva hogy miképp érdemes félretenni a havi fixet a jövőre? Jelenleg jön be az egy db vállalkozói számlámra az összeg, de kellene valami stabil tartalék amire automatikusan x forint azonnal félre lesz téve anélkül hogy ezzel foglalkoznom kellene. A 6 havi az mar megvan allamkotvenyben de ez nyilván nem elég.
 • Kiszamolo
  Gábor, nem, mert a lakásbiztosítás fedezi a felelősséget, másra ott a kiszámolós életbiztosítás.
 • Gábor
  Bocsi rosszul fogalmaztam. Szóval ez ettől a témáról függetlenül kérdés, tehát a kvázi nyugdíj előtakarékosság témában van valami friss ötlet hogy miképp lehet legcélszerűbb módon elkezdeni?
 • kaan
  Abban lehet, hogy hasonló az Aegonoshoz, hogy on-demand, de azért élet/baleset oldalon ilyen termék még Európában sem nagyon van. On-demand casco pedig azért létezik jónéhány.
 • headset
  @Gábor
  “miképp érdemes félretenni a havi fixet a jövőre? … automatikusan x forint azonnal félre lesz téve anélkül hogy ezzel foglalkoznom kellene.”

  Az a főszempont, hogy automatikus legyen?

  Állandó átutalási megbízás egy olyan helyre, ahol automatikusan befektetik vagy kamatozni kezd. Pl. Önk. Nyugdíjpénztár (adóvisszatérítés), Cetelem takarékszámla. Az államkincstárnál is meg lehet kérdezni, hogy végrehajtják-e, ha a megjegyzésben adsz vásárlási megbízást.

  De sokkal szélesebbre tárul a kör, ha legalább néhány havonta hajlandó vagy az értékpapír számládra interneten ránézni és befektetni. 🙂

 • Gábor
  Kutyulas volt, 2 Gábor írogat. 😀 szóval a nyugdíj megtakaritashoz valami olvasmány van esetleg? Lehet csak én kerestem bénán de nem találtam meg.
 • headset
  @Gábor
  “Kutyulas volt, 2 Gábor írogat.”

  Akkor nincs mit tenni. Ez egy megoldhatatlan probléma. 🙁
  Az én egyéni szerencsém, hogy nincs két ‘headset’ keresztnevű kommentelő. 🙂

  A kérdésre válaszolva: pl. google
  nyugdíj site:kiszamolo.hu

 • headset
  Hogyne lenne! Én Kovács Headset vagyok, csak viccből a zsugabogus nick-kel szoktam kommentelni 😀
 • Cse
  Tudnátok ajánlani a cikkben is említett “rendes” balesetbiztosítást?