OTP Simple csomag: tényleg minden ingyen van?

2013-06-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az OTP Bank tavaly év végén vezette be a Simple csomagot, 30 éven aluli ügyfeleknek. Ez később változott, most már bárki igényelheti ezt a számlacsomagot. Sokak szerint ez még az Erste Szupernullánál is jobb csomag, hiszen minden ingyen van. Ezt erősíti bennünk a simple.hu weboldal felületes olvasása is, ahol minden sor úgy kezdődik, hogy "díjmentes".

Azonban ha a hirdetményt is elolvassuk, látjuk, hogy a számlacsomag ingyenessége csak időleges, illetve elég sok korlátozás van beépítve a csomagba.

A kártya csak az első évben díjmentes, az utalás és a pénzfelvétel pedig csak június végéig. Lássuk a részleteket:

- 35 év alatt minimálbér, 35 év felett 150 ezer forint munkabér számlára érkezése esetén nulla forint havi díj. (Kipostázott számlalevél esetén 100 Ft.) Ennek hiányában 690/790 Ft havi számlavezetési díj. Az OTP komolyan veszi, hogy a pénz munkabérként érkezzen, szerintem itt is így van, erre vigyázz.

- Az első évben ingyenes kártya, utána 1790/3442 Ft évente. (35 év alatt/felett)

- Június 30-ig két ingyenes készpénz-felvétel OTP automatából, július egytől 0,3% ugyanez. Ha ennél több felvételre van szükséged, vehetsz előre még két alkalmat 299 Ft-ért, vagy még öt alkalmat 499 Ft-ért (Itt is 0,3% a díj). Az előre megvett alkalmakon kívüli pénzfelvétel díja OTP ATM-ből 61 Ft+0,91%, idegen ATM-ből 1035 Ft/alkalom. (110 ezer Ft felett érdemes inkább idegen automatából felvenni a pénzt.)

- A netes utalás június végéig ingyenes, utána 0,2%, max. 6.000 Ft.

- SMS szolgáltatás 149 Ft/hó plusz 19 Ft/SMS.

- webszámla netes vásárláshoz 99 Ft/hó

Nézzük a csomag korlátait és hátrányait:

-Ha valamit fiókban, vagy telefonon akarsz intézni, azért külön büntetést fizetsz, alkalmanként/naponta 249 Ft (telefonon), illetve 499 Ft (fiókban).

- Betétlekötés, értékpapír-számla, TBSZ számla, NYESZ számla ehhez a számlacsomaghoz nem kérhető.

Vagyis a számla komoly korlátokkal rendelkezik, ha telefonon, vagy személyesen mersz ügyet intézni, akár napi 499 Ft-od is bánhatja. Betétet nem tudsz lekötni, értékpapírt nem vehetsz, tehát csak pénzforgalomra tudod használni a számlát. A pénzfelvétel, az utalás fizetős, a számla havi díja is csak 150 ezer forintnyi munkabér érkezése esetén díjmentes. A 3.442 forintos kártyadíj kifejezetten drága.

Úgy gondolom, ennél sokkal jobb ajánlatok vannak a piacon, alacsonyabb díjért, megkötések nélkül. Itt mindjárt kereshetsz is magadnak egy olcsót.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram