Revolut feltöltés készpénz-felvétel

A hozzászólásokban jött fel témának, hogy január 20-ától az Erste hitelkártyákon vásárlás helyett készpénz-felvétel lett a Revolut feltöltés. Ezzel egy újabb kiskaput csuktak be, azonban hónap közben és állítólag előzetes tájékoztatás nélkül.

Ha eddig ezt csináltad, érdemes ránézned az egyenlegedre, ne érjen kellemetlen meglepetés számlazáráskor. A készpénz-felvétel nem csak drága, de drágán is kamatozik. Az sem kizáró ok, hogy egyébként egy forintra van lehúzva a készpénz-felvételi limit a kártyádon.

Ha neked más hitelkártyád van, ránézhetnél az egyenlegedre, minek minősül a Revolut feltöltésed és megírhatnád a hozzászólásokban.

A hozzászólások alapján további problémás kártya:

KH Visa betéti kártyával feltöltés premium forint bankszámláról – 20/02/04 – Fióki készpénzfelvétel. K&H Mastercard vásárlás, K&H Visa készpénzfelvétel.

Share

127 hozzászólás

 • MrMetaxa
  Egy két krokodilkönnyet én is elmorzsoltam most a becsületes nagy bankok drágán lefejlesztett oltárán akik annyira etikusak, hogy mellettük Teréz anya egy sarki benszülött. Mellesleg nem kell őket félteni abba a pillanatba, ha eléri valamelyik Fintech szolgáltató a kritikus tömeget akkor ripsz ropsz meg fogják venni vagy el fogják kaszálni, bár az is lehet, hogy ugyanazon befektetői tőke áll a háttérben és most kihasználja a Fintech által adott adókedvezményeket és közben a saját core rendszerébe már építiti is bele ezen szolgáltatásokat.
 • axt
  LSV én nem sajnálom a bankokat, mert van ott haszon bőven. Inkább maga az elvi kérdés izgat, illetve az adózási szempontok. Szerintem hosszútávon az országok adót veszítenek az ilyen országhatárokon túli szolgáltatások miatt. Abban is egyetértünk, hogy ha a bankok nem akarnak trükköket, akkor zárják be a kiskapukat. Csak nem biztos, hogy az EU ezeket ugyanúgy kiskapuként fogja kezelni, mint mondjuk egy bank, vagy állam. És akkor megint mehet a vitatkozás, hogy mennyire legyen szabad a szabadpiac. Persze, az átlagember azt mondja, hogy a fogyasztónak mindent, így ha valami olcsóbb, akkor a fogyasztó azt veszi igénybe. Csak ezzel egy sor adózási problémát kreálunk, és ezt már nem lehet annyival elintézni, hogy legyen olcsó és kész.
 • hazitroll
  “a bank úgyis térít” – nekem másfél hónapja nem hajlandó az Erste érdemben válaszolni egyéb hitelkártyás visszatérítős kérdésemre, nemhogy téríteni.
 • Ádám
  Én apple pay-el töltötem fel, mégis POS kp felvétellel könyvelt – ugye ott mindent átvisz az MCC-ből
  köszi, felhívtam őket én is, ugyanazt mondták mint amit Te írtál, így vissza is utalom nekik gyorsan a felvett pénzt + azt az infot mondták, hogy a POS kp felvételi limit nem módosítható sajnos.

  @Miklós neked is nagyon köszi a hasznos cikket. (ismét)

 • naa
  “Esetleg meg kulon ne koszonjuk meg a bankoknak, hogy a sajat penzunk hasznalataert, ide-oda pakolgatasaert fizethetunk nekik? Ezek olyan, teljesen ertelmetlen koltsegek, amiket az ertelmes ember megprobal kikerulni, ha van ra legalis mod, mert semmit nem kapsz erte cserebe. Netto lehuzas a tranzakcios illetek, a kp felvet dija…”

  Ez rendben van, de ne felejtsük el, hogy a tranzakciós illeték, és főleg amiatt a drága készpénzfelvétel nem a bankok találmánya volt, hanem a fideszkormányé… A bankok ezt a tranzakciós illetéket csak benyelték egy darabig, aztán előbb-utóbb rád terhelték- Ill. ahol nem terhelik rád most se, ott most is benyelik, mert a bank bizony megfizeti a tranzakciós illetéket az államnak – legtöbben rá is írják a kivonatra, hogy mennyit fizettek épp helyetted.
  Ettől még lehúznak, ahol tudnak, de ezzel azért légy tisztában, hogy miért kit kell szidni épp…

 • naa
  Tehát az körvonalazódik, hogy azoknál a bankoknál, akik eddig nem is csekkolták az MCC kódot, csak annyit tudnak, hogy ha POS, akkor vásárlás (tehát még visszatérítést is adnak utána, akár a kápé felvételért is, Curve-ön keresztül pl. – muhaha), ott nincs semmit változás és valószínűleg ugyanúgy vásárlásként szerepel majd a feltöltés.
  Az Erste csekkolta az MCC kódot eddig is, miután az megváltozott, ezért a probléma, tehát nem ők változtattak.
  Köszi az infókat.
 • LSV
  Mondott valaki ilyet? Csak azért az a nem mindegy hogy milyen költségért mit kap az ember. Nem tudom. Ahogy azt sem tudom az erste-nek vagy az otp-nek ki a TÉNYLEGES tulajdonosa. De rákerestem, mert ez életbevágóan fontos információ: a forbes szerint Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko a Revolut alapítója és tulajdonosa.
  Az itthoni bankok hová teszik az adataim és személyi okmányaim másolatát? Jó tudom, rájuk vonatkoznak szabályozások amiket betartanak (vagy nem teljes mértékben). Persze ha a pultban ülő kezétcsókolom a baráti társaságban kibeszéli a személyes adataimat azzal mit kezd a bank?
 • LSV
  Térít az csak nem pénzzel, hanem igével 😀
 • Bergengóc
  Eljutottunk ide, hogy már simán lehet itt kilincsorrúzni. Sajnálom, ez nekem nem fér bele. Tovabbi jó szórakozást.
 • der_
  “Esetleg meg kulon ne koszonjuk meg a bankoknak, hogy a sajat penzunk hasznalataert, ide-oda pakolgatasaert fizethetunk nekik? Ezek olyan, teljesen ertelmetlen koltsegek, amiket az ertelmes ember megprobal kikerulni, ha van ra legalis mod, mert semmit nem kapsz erte cserebe. Netto lehuzas a tranzakcios illetek, a kp felvet dija, stb. stb. es eves szinten iszonyatosan sokat lehet ezeken bukni.”
  A bank biztosítson neked ingyen számlát. A bankbetétre adjon értékelhető kamatot. Hitelt is adjon minél alacsonyabb kamatra. Hitelkártya visszatérítést is adjon. Miért? Mert az neked jár.
  A bankoknak nem kell a profit, minek! Azért vannak, hogy neked jó legyen!
 • Buta Béla
  Nem tudom elhangzott-e már, de mi van akkor ha a Revolut-ot a curve-ön keresztül töltöd fel Erste-s kártyával? Akkor is kp felvétnek minősül az Erste-nél?
 • LSV
  @der_ A hanyatló nyugaton ez hogyan tud működni, itthon pedig miért kell a Zembert szapulni aki egy kicsit is hasonlót szeretne mint az anyabank máshol nyújt?
 • Láma
  Ha egy nap valamely pénzügyi felügyelet foglalkozna az Erste viselt dolgaival, szívesen lennék tanú. Tipikus üzleti magatartása ennek a patkány banknak, hogy ami egyik nap még belefér a szabályzatába azt másnap kizárja, sőt, büntetést helyez kilátásba az adott típusú tranzakciót alkalmazóknak.
  Ezek a dolgok mindennaposak náluk, és sok évre visszamenőleg fölgöngyelíthetőek lennének. Csak akarat kellene.
 • SavingsRate

  Ha jól tudom a Curve is továbbpasszolja az MCC-t, éppen ez benne az egyik buli.

 • Laney
  Tudom, hogy a tranzakcios illeteket a bank csak tovabbterheli, meg nem is ot talalta ki, de a lenyegen vegulis nem valtoztat. Inkabb azt kifogasoltam axt hozzaszolasaban, hogy attol lennenk korrektek meg becsuletesek, hogy mi martir modjara benyeljuk azt a koltseget, amit a bank sem akar, ezert rank terheli. 🙂
 • Laney
  @der_ “A bank biztosítson neked ingyen számlát. A bankbetétre adjon értékelhető kamatot. Hitelt is adjon minél alacsonyabb kamatra. Hitelkártya visszatérítést is adjon. Miért? Mert az neked jár.
  A bankoknak nem kell a profit, minek! Azért vannak, hogy neked jó legyen!”

  Miert kevered ide azt, amirol en nem beszeltem? Szandekosan nem irtam sem hitelt, sem visszateritest, sem mast. Olyan koltsegekrol beszeltem, amik a lehuzas kategoriaba tartoznak, es azt kifogasoltam, hogy inkorrekt lenne barki, aki az ilyen koltsegeket legalis keretek kozott, esszeru modon kikeruli. Ettol meg legyen a banknak profitja, adjon hitelt annyiert, amennyiert megeri neki, stb. Hidd el, szivesebben fizetek szamlavezetesert, ha cserebe nincsenek ezek a lehuzasok, ott legalabb kapok egy valamirevalo szolgaltatast. Es meg egyszer, tudom, hogy a tranzakcios illetek nem a bank talalmanya, ettol meg lehuzas.

 • banki it-s
  “Én egyébként nem érzem jogosnak, hogy ez a sok új pénzügyi alkalmazás a nagy bankok által drágán lefejlesztett és üzemben tartott infrastruktúra hátán mászik fel. Sokkal kevesebb szabályozás érvényes rájuk, mint a bankokra”

  Sok hazai bankban dolgoztam IT-sként. Amit ezeken a helyeken láttam az alapján azt tudom mondani, némi demagógiával persze, hogy a pénzed a párnádba varrva biztonságosabb helyen van, mint ezeknél a bankoknál 🙂

  A szabályozásokról és azok (nem)betartásáról meg egy könyvet is tudnék írni.

  Az IT rendszereik igaz, hogy rohadt drágák de rohadt szarok is mindemellett. A “szakember” gárdáról meg ne is beszéljünk. Persze tisztelet a ritka kivételnek, ha van ilyen, én nem találkoztam velük, de nem is voltam még minden bankban.

  Szóval én örülök, hogy kisöpörjük végre a szemetet, kénytelenek lesznek a bankok is megújulni, mert le lesznek nyomva, remélem.

 • Alfa
  ERSTE Prémiumhoz tartozó devizaszámlához tartozó MC debit kártyáról úgy tűnik továbbra is vásárlás az € topup, nem számoltak fel semmilyen költséget.
 • lifetrai
  Kapcsolódó téma.
  A Revolut felfüggesztéssel fenyegeti – a szabályzataik alapján – azokat, akik hitelkártyáról töltik fel nagyobb összeggel a Revolut számlájukat.
  Egyébként erre is a CURVE kártyán keresztül történő feltöltés lehet a megoldás!

  Egyébként is mindenkinek kell egy CURVE kártya, ami most innen curve.app/ ingyenes elérhető!
  0 postázási költság.
  0 kártyadíj.
  0 készpénzfelvételi díj – bizonyos limitig.
  0 konverziós díj – bizonyos limitig.

 • toody
  Gránit Bank MOST debit kártya (MasterCard): vásárlás
 • axt
  Az a trükközés, hogy a hülyének is nyilvánvaló, hogy egy revolut feltöltés inkább tartozik készpénzfelvétel kategóriába, mint kártyás vásárlás kategóriába, és eddig viszont a bank vagy saját bambaságából vagy jófejségéből ezt mégis vásárlás kategóriának minősítette, nem kp felvételnek. Tehát az ügyfelek trükköztek, még ha nem is tettek semmi törvénytelent. Persze az igaz, hogy ha a bank nem akar kiskaput, akkor zárják azt be, de nekem akkor is visszás, hogy egy ilyen hibát vagy jófejséget most az Erste befoltoz, és az emberek követelik, hogy mégse foltozza be. Természetesen a bank sem szent, és írtam is fentebb, hogy szerintem ha már valaki ennyire utálja a bankokat, akkor hagyja őket ott rendesen, menjen a fizetése a revolutra. De ez az utálom őket de mégsem hagyom ott őket hozzáállás eléggé idétlen dolog az én szememben. Ha valakit utálok, akkor a környékére sem megyek, nem?
 • MrDanielHarka
  OTP, Jump számla, Mastercard Bónusz hitelkártya: “Vásárlás kártyával.” Vásárlás: 01.27. Könyvelve: 01.29.
 • Edesoft
  Raiffeisen OneCard Strandard hitelkártya (Mastercard) “Vásárlás kártyával”: 01.29 Könyvelve: 01.30
 • EVV
  Erste Visa Virtual : Kártya Használat Vásárlás
 • Tom
  MKB Easy Hitelkártyával januárban még kártyás fizetésnek számított, de 20-a után nem írták jóvá az 1%-ot.
 • Lajosék a másodikról
  BB sem ad már visszatérítést. Plusz még valamit kivettek január 1-től, de arra nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan mit, a közleményben meg nem látom. És megszűnt az UPC-s extra visszatérítés is. Úgy nagyjából semmi se maradt.
 • SzücsiNME
  Cetelem hitelkártyán vásárlás
 • Danhadnagy
  KH MC hitelkártyánál vásárlásnak veszi és kapok is visszatérítést.

  OFF: mintha BB UPC HK-n fizetett EP-t nem kapnék visszatérítést.

 • Lili
  Ma (feb.4.) töltöttem a kártyámra pénzt a K&H-s folyószámlámról és nem vásárlást jelzett mint eddig, hanem kp felvételről kaptam sms-t. 🙁
  Még meg kell várjam a tranzakció lekönyvelését persze.
  Tudtok arról valamit, hogy milyen (vissza)változásra lehet számítani?
 • Dani
  Ugyanez nálam is.
  Még várom a könyvelést, de K&H-nál fióki KP. felvételt számoltak el.
  Ez a legdrágább az összes közül.

  Bennem is érik egy panasz, mert nem az a gond,h befoltozták ezt a rést ( habár a k.anyjukat! ), hanem az,h erről basznak szólni.

 • TT
  Ötödikén töltöttem fel Gránit Bank kártyájáról. Sima kártyás fizetés, ahogy eddig. 🙂
 • Simi
  BudapestBank Tesco MC hitelkártya: vásárlásnak minősül, de decemberben a revolutra nem kaptam visszatérítést, januárban meg újra kaptam.
 • MagNet for President
  2020.02.04 MagNet Debit kártyával töltöttem a Revolut egyenlegem és az “vásárlás belföldi kereskedőnél” lett elszámolva 2020.02.06.
  Tehát az esetemben ingyenes maradt a feltöltés.
 • Zanderke
  Akik annyira sajnálják a bankokat: Svédországban ingyenesen nyithatsz számlát, ingyen utalhatsz, nem húznak le a kp felvétellel, mert swish el a magánemberek egymásnak is tudnak bármikor utalni. Bevételük csak a hitelezésből és biztosításokból vannak. Érdekes módon megélnek így valahogy, de igaz hogy nincsen minden sarkon aranyozott márványpalota. Ezt jut ide a balkánra: drága bank, drága mobil szolgáltatás és hitvány élelmiszer 😉
 • Erstés
  ERSTE Virtual kártyával vásárlásnak számít
 • promontor
  “a hülyének is nyilvánvaló, hogy egy revolut feltöltés inkább tartozik készpénzfelvétel kategóriába, mint kártyás vásárlás kategóriába”

  Akkor én biztos hülye vagyok, mert szerintem a készpénzfelvétel azt jelenti, hogy konkrétan papírpénzt és/vagy érméket kapok az adott tranzakció keretében. A feltöltés esetében erről szó sincs.

  Az persze igaz, hogy a feltöltés nem is vásárlás mert nem árut vagy konkrét szolgáltatást veszek (bár lehetne erősködni, hogy “általános pénzügyi szolgáltatást” veszek a Revoluttól, de az szerintem is elég gyenge érv).

  Ha mindenáron valamihez hasonlítani akarjuk, akkor ez egy átutalás. Annak a kérdésre meg szerintem nincs helyes válasz, hogy az átutalás az most inkább vásárlás vagy inkább készpénzfelvétel. Egyik se, ez egy hülye kérdés.

 • promontor
  Ami a “befoltozást” illeti: megnéztem az Erste hitelkártya ÁSZF-et és kondíciókat, abból számomra az derül ki, hogy készpénzfelvétel vagy átutalás esetén számolható fel költség. Na de nézzük mi minősül annak. A készpénzfelvétel az ASZF szerint ATM-ből vagy POS terminálból történhet, átutalás pedig csak az Erste netbankon keresztül. Azaz a revolutos feltöltés elvileg egyikre se vonatkozik, mert azt az ASZF-ben internetes vásárlásként említik. Tehát szerintem az Erste jelenleg nem tartja be a saját kondícióit, amikor egy revolutos feltöltést készpénzfelvételként vagy átutalásként kezel.

  A korrekt megoldás az lenne, ha kilistáznák azokat az MCC kódokat, amelyeket készpénzfelvételnek illetve átutalásnak tekintenek.

  Szóval szerintem érdemes lenne bepanaszolni őket.

 • Gatwick
  K&H-nál 2019.12.08-i revolut topup még 6012-es MCC kóddal ment, a 2019.12.20-i viszont már 4829-cel, és azóta mindegyik, viszont ettől függetlenül továbbra is kártyás vásárlásként van elszámolva, büntető díj vagy kamat nélkül.
  OTP hitelkártyán szintén vásárlási tranzakció, hasonlóan kamat és büntetés mentesen.
  MKB Easycard Gold-on szintén vásárlási tranzakció még januárban is, kamat nincs.
 • András
  Február 4., Erste debit kártya (Mastercard), vásárlásnak jelzi a Revolut-topup-ot. Akkor ez most vaklárma? Vagy csak a hitelkártyásokat érinti?
 • vrzsgrny
  cib optimum hitelkártyával én sem látok különbséget
 • Lucky1
  Jan 30 és Feb 3, CIB debit, POS tranzakciót mutat, nem számoltak fel semmit nekem
 • Robi
  Telekom telefonszámlát fizettem bankkártyával és az Ersténél megjelent egy ‘terhelési tranzakció jutalék’, tehát jó eséllyel nem a Revolut-függő a ‘jelenség’.
 • zsambi
  És ha a pénzfeltöltést a Google pay-re váltom, a mögött pedig hitelkártya áll, hogyan számolják el?
 • Attila
  Raiffeisen betéti kártya: 2020.02.04. Vásárlás.
 • doublefit
  KH Visa betéti kártyával feltöltés premium forint bankszámláról – 20/02/04 – Fióki készpénzfelvétel.
 • olah
  Takarék banknál “Érkezett bankkártya terhelés” címen számolják, szóval még mindig kártyás fizetésnek számít
 • NagyGa
  Raiffeisen-nél nekem is kártyás vásárlás. Nem látok extra költséglevonást.
 • Balázs
  Erste Max hitelkártya, 02.03. feltöltés, 02.05. könyvelés, POS készpénzfelvétel. Egyelőre díjat nem látok felszámolva. Biztos ami boztos, betoltam az aktuális hitelkártyatartozást.
 • rooka
  Curve-be regisztrált Erste hitelkártya, készpénzfelvételnek minősül. Épp most néztem meg a netbankban.
  “Tranzakció Típus -> KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN “
 • Aske
  KH mastercard betéti kártya 2020.02.04 revolut – vásárlás bankkártyával