Babaváró hitel: még nagyobb nyereség

2019-07-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Beszéltem ma az Izys-sel (hamarosan megtudjátok, miért), ők mondtak egy nagyon jó ötletet a babaváró hitellel kapcsolatban.

Arra már sokan rájöttek, hogy akkor is fel kell venni a babaváró hitelt, ha semmi szükséged a hitelre, mert ha gyereked születik, kamatmentes lesz, miközben te be tudod tenni a pénzt magyar állampapírba, amire kapsz 4,5% kamatot. Így évente 4% a nettó nyereséged a semmire (van a kamatmentes hitelnek egy 0,5%-os kezelési költsége).

Írtam is róla:

Babaváró hitel tudnivalók

Viszont van egy még jobb módja a nyerészkedésnek.

Mivel gyereked születik, igénybe tudod venni az önsegélyező pénztárt is, s arra is kapsz 20% adóvisszatérítést.

Sőt, nem csak te, de még a rokonaid is, házastársad, szüleid, testvéreid. Erről itt írtam bővebben:

Talált pénz

(Fontos, hogy bár a törvény engedi, nem minden pénztár hajlandó megtenni a fenti cikkben leírt lehetőséget. Az Izysnél meg tudod csinálni.)

Miért ne kombinálnád a kettőt és keresnél vele sokkal több pénzt?

Mikor tudod, hogy gyereked lesz, megigényled a babaváró hitelt. Akkor is, ha nem akarsz egynél több gyereket. (Gáborunk segít elintézni neked a hitelt ingyen.)

A kapott 10 milliót aztán befizeted önsegélyező pénztárba.

Itt a szűk keresztmetszet az, hogy maximum évi 750 ezer forint után igényelhetsz vissza 150 ezer forint adójóváírást. (Ezért a pénzért csináljuk az egészet.)

Ha idén születik a gyerek, akkor te (ha fizetsz személyi jövedelemadót, mert nem munkanélküli vagy katás vagy) befizetsz 750 ezret abból a 10 millióból, amit kaptál kamatmentesen az államtól. Ha jövőre lesz meg a gyerek, akkor idén is befizetsz ennyit és jövőre is.

Viszont a házastársadnak is gyereke lesz, ezért ő is ugyanígy jár el (ha fizet jövedelemadót, mert abból lehet visszaigényelni a 150 ezer forint adójóváírást.)

De itt nem állunk meg.

Ahogy a fenti cikkben is le van írva, a szüleid, a párod szülei, de akár a testvéreid is ugyanezt teszik. Itt három dologra vigyázz:

- legyen miből nekik visszaigényelni, vagyis fizessen adót és ne vegyenek igénybe adójóváírást önkéntes nyugdíjpénztárra vagy egészségpénztárra, mert az ugyanabból a keretből megy le;

- még a gyerek születése előtt tegyenek meg téged, vagy a párodat kedvezményezettnek (mindenki csak a saját rokonát tudja megtenni, az anyósod neked ebből a szempontból nem rokonod.)

- A befizetés is még a gyerek születése előtt megtörténjen.

Ekkor a befizetett pénzt a gyerek születése után, de legalább a befizetéstől számított 6 hónapon belül egy összegben felveszed te is és minden rokonod, aki befizette (az Izysnél maximum fejenként 2 millió forintot, más pénztáraknál ez az összeg változhat), csak azért mert gyerek lett a családban.

Így ideális esetben fél évre kaptál 15% körüli hozamot, ami megfelel évi 30%-nak.

Azért nem 20%-ot, mert a pénztár is levonja belőle a saját költségeit.

Miután felvetted a pénzt, vagy visszafizeted (erre újra jár a 20% adójóváírás, ha még nem érted el az évi 750 ezres befizetési határt) és elköltöd pelenkára, gyógyszerre, vagy a következő születendő gyereknél veszed fel. Ha ezt nem szeretnéd, még mindig be tudod tenni állampapírba évi 4,5% kamatra.

Ha teljesen ki akarod maxolni a lehetőséged, ha van még több mint fél év a gyerek születéséig, akkor először féléves állampapírt veszel belőle, aztán fizeted csak be az önsegélyező pénztárba.

A legideálisabb esetben (jövőre születik meg a gyerek és van elég nem nyugdíjas rokon a családban) fél év alatt visszakapsz még adójóváírásként 1,5 millió forintot.

Ez a pénz az önsegélyező számládra fog érkezni, de ezer módon el tudod költeni: orvosok, gyógyszerek, pelenkák, lakáshitel-törlesztés, a feleség jövedelme leesett a GYES, GYED miatt, ezért is kiveheted a pénztárból, stb.

De ha akarod, önjáró adóvisszatérítést is létrehozhatsz ebből a pénzből:

Önjáró pénztári adó-visszaigénylés

Szerintem szuper ötlet, ha nekem születne gyerekem, biztos megjátszanám.

Van egy megállapodásunk az Izys-sel, ha már ingyen írok róluk, akkor azok, akik a cikk hatására jelentkeznek és ezt jelzik, nem kell fizetniük a belépési díjat, vagyis valami négyezer forintot spórolnak. Nyugodtan emlékeztesd őket erre, ha mégis le akarnák ezt tőled vonni.

Ha nem tudod, mi az az önsegélyező pénztár, például itt is írtam róla:

Így használd ki az adókedvezményeket

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 40 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram