Erste kártyák: újra lehet használni a Curve-t

Az Erste februárban letiltotta a Curve kártyák használatát, nem lehetett feltölteni a Curve-t erstés kártyákkal. Ezt többen nehezményezték és az MNB-hez fordultak.

Úgyhogy újra lehet az erstés kártyákkal tölteni a Curvét, azonban a dolog nem automatikus, külön kell kérni a lehetőséget a bank telefonos ügyfélszolgálatánál.

Update: Aki még nem ismerné, mi a Curve:

Curve kártya tudnivalók

Share

17 hozzászólás

 • Gábor
  Őszintén megnyitottam a curve oldalát hogy próbáljak tájékozódni hogy mi az ördög ez, de nincsen róla leírás 😀 nem derül ki a szupermenő 30 megás összeokádott webes förmedvényből, hogy mi ez. Mi ez? Mire jó?

  https://kiszamolo.hu/curve-kartya-tudnivalok-2/

 • mont
  Köszi az infót! Akkor ezért nem tudtam fizetni vele. Nem értettem a “Nincs elég egyenleg” üzenetet, amikor van a kártyán pénz.
 • Maki
  Miért kell Erste kártya, ha van wise? Az Erste kártya pénzbe kerül, a wise ingyenes, nem?
 • fajtad
  Ez csak top up-ra vonatkozik vagy a kártyával való fizetésre is, ha curve mögött van az Erstés kártyám?
 • Fercsi
  @fajtad: Elvileg a kártyával való fizetésre is igaz, ha a Curve mögött van az Erstés kártya.

  24.hu/fn/gazdasag/2021/03/24/erste-bank-curve/

 • SKT
  Meg se lep, hogy megint az ERSTE-vel van gond. Tavaly még egy számlazárást se tudtak a saját rendszerükben normálisan megcsinálni, illetve minden második mondatuk hazugság vagy félrevezetés volt.
 • naa
  “Miért kell Erste kártya, ha van wise? Az Erste kártya pénzbe kerül, a wise ingyenes, nem?”

  Mert pl. a Wise-ról drága nagyobb összegű kápét felvenni.
  Vagy mert nem árt azért, ha van betétbiztosítás a pénzed mögött.
  És még lehet sok egyéb egyéni ok.
  Legjobb, ha van minden, szerintem… 🙂

  “szupermenő 30 megás összeokádott webes förmedvényből, hogy mi ez”
  Nyilván nem Neked szólt ez a cikk, lapozz.

 • Alfa
  erste bankkal tele van a hócipőm, 23 év intenzív tesztelés és 9 bank van a hátam mögött, eddig messze az ERSTE a legdilettánsabb banda. Pedig erős a verseny.
  De a hitelkártyák jók, ezért örülök a hírnek.
 • Péter
  @Gábor: tetszőleges számú bankkártyát beregisztrálhatsz alá, és lesz egy mesterkártyád (a Curve küldi, sima MasterCard), amelyikkel bármelyiket tudod használni. Jól jön pl. akkor, ha nem akarsz a bankodnál társkártyára fizetni vagy ha több bankkártyád is van. Persze vannak még más funkciói is, belső egyenleg, kedvezményes pénzfelvétel stb. Azért használják sokan, mert kvázi minden ingyen van.
 • D
  Szuper, köszönjük a hírt! Mégsem megy a kukába a Curve kártyám.
 • M3z0
  Nem is tudtam, hogy a curvet lehet tölteni. Én eddig csak más kártya emulálására használtam.
 • Karcsika
  OFF Transferwise

  Magánszemélyként nyitnánk egy Transferwise számlát (EUR és HUF-os alszámlával).
  Egyéni vállalkozásból menne oda a pénz, de mivel a NAV szerint nem muszáj vállalkozói számlát nyitni (alanyi áfamentesség miatt), ezért magánemberként nyitnánk.

  Kérdéseim:
  A Wise mondhatja azt, hogy vállalkozásból jön a pénz, ezért mindenképp vállalkozói számlát nyiss (annak ellenére, hogy Magyarországon ez nem szükséges az alanyi áfamentesség miatt)?

  A külföldi számlát be kell jelenteni a NAVnak. EZ TW esetében hogy működik? Az eurós és a HUF-os bankszámla teljesen különböző a TW-nél, mindkettőt be kell jelenteni? Vagy csak valami „főszámlát”?

  Ha az eurósra érkezik a bevétel, attól még fizethetem a NAVnak a járulékokat a TW HUF-os számlájáról?

  A járulékokat stb. csak a korábban bejelentett számláról lehet fizetni, vagy bármilyen számláról mehet a pénz?

 • Alfa
  @Gábor: ” de nincsen róla leírás nem derül ki a szupermenő 30 megás összeokádott webes förmedvényből, hogy mi ez. Mi ez? Mire jó?”

  Hát pedig ez tipikusan RTFM.
  Ott van. Részletesen.
  Csak el kéne olvasni.
  How it works
  Features
  Ha lusta vagy a világhoz az a te bajod.

 • Kalv
  Kicsit off, de legalább curve:
  Nekem azóta sem mutatja az aktuális limitjeimet az app, csak az általános táblázatot teszi be, amiből nem derül ki, hogy épp hol tartok. A support sűrű elnézés kéréssel lezárta az ügyet. Le is szoktam a használatáról. Más is van hasonló cipőben? Van megoldás? Érdemes újabb support ticketet nyitni? Vagy rossz kártyát húztam és felejtsem el örökre?
 • gd42
  Kalv:

  Mióta használod a kártyát? Régebben viszonylag sok idő és érzékelhető forgalom kellett hozzá, hogy a személyes limitek megjelenjenek.

 • Neduddgi Binich
  A pénzügyi szolgáltatások úgy nőnek ki a semmiből, mint fűszálak a réten tavaszi eső után. A mögöttük álló vállalkozások megismerésével viszont kétlem, hogy a sima, avagy mezei júzerek akár perceket is eltöltenének. A kényelem, mint abszolút prioritás ez esetben is minden kockázat mérlegelést, józan ész követelményeinek megfelelő kockázat kezelési követelményt felülír.

  Bár nekem az a véleményem, hogy jellemzően megbízható vállalkozásokról van szó, és elégséges ellenőrzést gyakorolnak az európai, amerikai pénzügyi felügyeletek, nem leszek meglepődve, ha sokan veszteségekről számolna majd be, és hozzáteszik, jajj, hát én ezt nem gondoltam volna, pedig semmit nem tettem a biztonságomért. .

 • Ármin
  Imént beszéltem az Erste ügyfélszolgálattal. Arról tájékoztattak, hogy mostmár használhatók a kártyáik Curve alatt, és ezt kérvényezni sem kell, elvileg tehát automatikus.