Már nem igényelhető a BB UPC hitelkártyája?

Zsombor írta, hogy már nem igényelhető a Budapest Bank UPC hitelkártyája, ami kedvence volt sok hitelkártyával foglalkozó olvasónak a jó visszatérítés és egyéb trükkök miatt.

Sajnos linket nem találtam a megszűnésről a Budapest Bank oldalán, de a UPC hitelkártya linkje már tényleg nem él.

A meglévő kártyákat ez szokás szerint egy ideig még nem érinti.

Update: még nincs megerősítve a hír, lehet, hogy csak technikai malőr. Az UPC-nél van aki úgy tudja, megszűnik, a BB-nél még nincs.

Köszönjük a hírt Zsombornak.

Share

109 hozzászólás

 • Norbi
  Az aktuális hirdetmény nem tartalmaz ilyen módosítást. Nem lehet, hogy csak a UPC honlapja változott?
 • Kiszamolo
  Norbi, a hirdetményben nem lesz benne, ha már nem igényelhető. Én kerestem a BB honlapján is, ott sem hozza már fel, mint lehetőséget.
 • Családfő
  Kedvezőtlen a trend. Ha így folytatódik, pár év múlva érdemi visszatérítés nem lesz sehol. Onnantól a hitelkártya funkciója az lesz csak, amire anno kitalálták…
 • Isj
  Remélem nem, kb 2 hete adtam be az igénylést.

  Ugyanez a hiba volt akkor is, a BB oldaláról 404-es hibát dobott a UPC oldala (most is ez van)

  Írtam az ügyfélszolgálatnak és megcsinálták:

  Iktatószám: ********/2-2017
  Ügyfélszám: ***********

  Ügyintéző: **********
  2017. 08. 09.

  Tisztelt ********!

  2017.08.08-án érkezett megkeresése alapján az alábbiakról tájékoztatjuk.

  Mindenekelőtt szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségek miatt.
  Az Ön által írt oldal átmeneti hiba miatt nem volt elérhető. A problémát az illetékes osztályunk elhárította.
  Megértését és türelmét köszönjük.

 • Norbi
  Ezzel nem értek egyet, a BB hk. hirdetmény külön tartalmaz egy szakaszt a “Már nem értékesített, de még élő hitelkártya konstrukciók” részére, és az aktuális hirdetmény nem ott említi a UPC partnerkártyát. A hirdetmény “Változások” részében pedig minden olyan tényt, amely módosult az előző hirdetményben kozzétettekhez képest, fel kell tüntetni. Ott sem említi a UPC partnerkártya kivezetését a Bank. A BB teljes honlapon a hitelkártyák között most is szerepel a UPC partnerkártya. Ettől függetlenül nincs kizárva a termék kivezetése 🙁
 • Dani
  Sziasztok,

  ez a hitelkártya miért jobb,mint a többi?
  Mennyi visszatérítés érhető el és milyen kategóriákban?

  Köszi előre is!
  Üdv,
  Dani

 • mzsombor
  Egy másik fórumról ennyi plusz infó van még egy olyan hozzászólótól, aki augusztusban még megkapta a kártyát, majd szeptemberben írt a UPC-nek, mikor már nem látta a kártyát a honlapjukon:

  “Írtam a UPC-nek és mondták hogy azért vettélek le a UPC honlapjáról, mert már nem értékesítik.”

  “Mármint nem a UPC nem értékesíti, hanem a Budapest bank szüntette meg az értékesítését és kérték a UPC-t hogy legyen levéve a hitelkártyáról szóló anyag.”

  A hirdetmény még valóban értékesítettként jelöli. Persze a bank bármilyen indokkal visszadobhatja az igénylést.

  Szerencsére megszüntetni nem nagyon szokta a BB régi kártyákat, a hirdetményben még Cora kártya feltételei is benne vannak. A visszatérítés maximuma is attól függ sokszor, hogy mikor volt megigényelve a kártya.

 • kircsi
  Épp’ ma beszéltem a BB-s ügyintézővel, hogy holnap mennék ilyen hitelkártyát igényelni. Nem mondta, hogy nem lehet. A legfrissebb hirdetmény szerint még létezik. Az UPC-s link meg tényleg rossz, de amikor jó volt 1 éve, akkor sem ért semmit. Na, majd holnap kiderül, hogy tényleg megszűnt-e…
 • gab
  2% valós pénzvisszatérítést ad mindenre, kivéve pénzügyi termékek vásárlása, pl államkincstárban az állampapír. 6% visszatérítés az UPC számlából. Max 1 milliós hitelkeret, azaz max 20e/hó ami visszajöhet. Ezen felül van az UPC számla visszatérítés. Évi 1320 ft kártyadíj, más kötelező költség nincs.

  De valóban levették a honlapról, lehet, hogy ezek az infók már nem érnek semmit.

 • Dani
  ,

  köszönöm, ez tényleg jól hangzik. Egyébként ha valaki nem kap 1 milliós hitelkeretet, hanem pl. 200 eFt-ot kap, de teszem azt el akar költeni róla 1 milliót, akkor működik úgy a dolog, hogy amikor nem használt még semmit a hitelkeretéből, rátol a számlára 800 eFt-ot, tehát így már 1 milliót költhet és ha el is költi, akkor a teljes összeg után kap 2 %-ot (nem csak a 200 eFt után)?

  Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésem ez a hitelkártya, viszont ha ezt kivonják/kivonták, akkor tudtok ajánlani esetleg hasonlót?

  Köszi előre is!
  Üdv,
  Dani

 • szocske
  , a bankok általában nem szeretik a túltöltött hitelkeretet. Éppen a BB volt aki kb. 5 éve
  felmondott jópár szerződést azért, mert épp úgy használták, ahogy írod: az egyéni keretet feltöltötték 1,25M-ra, és a MÁK-nál vásárolták le. (Akkoriban még nem zárta ki az ÁSZF a MÁK vásárlást és 25ezer volt a max. visszatérítés, ezért 1,25M).
  A felmondással együtt a bank követelte a szerintük jogosulatlanul felvett visszatérítések visszafizetését.
  Nem voltam érintett (sajnos akkoriban nem voltam még rutinos hitelkártyás), így nem tudom mi lett a sztori vége.

  Azért viszont nem szoktak haragudni, ha elköltöd a kereted, majd hónapon belül visszatöltöd és újra elköltöd, akár többször is.

  További kártyák:
  https://kiszamolo.hu/erste-joker-helyett-hitelkartya-korkep/

 • Attila
  Dani: Tesco kártyánál csináltam hasonlót a BBnél, kb. 1 évig tűrték, amikor jött a tértivevény, hogy felmondják.
 • almastaska
  A UPC honlapja átalakul, nem lehet hogy azért van ez?
  @Dani: az ÁSZF-ben benne szokott lenni, hogy nem szabad túltölteni. Ha ilyet csinálsz, akkor az nem szerződés szerű használat és felmondhatja a bank. Gyakorlatilag szerintem 1-2 alkalommal nincs para, de ha rendszeresen csinálod, azt nem fogják jó szemmel nézni.

  Az ÁSZF-ben az is benne szokott lenni, hogyha a banknak szándékosan kárt okozol, azt meg kell téríteni. Kérdés hogy mi számít károkozásnak….

 • felemaskorlat
  Sziasztok!

  Feleségem tegnap (szep 11-én, hétfőn) volt egy BB fiókban igényelni és nem mondták neki, hogy már nem lehet. Elvileg 2-3 hét múlva készül el a kártya, írok majd ide, hogy mi lett az ügy vége.

 • Kari
  BB Classic hitelkártyám van. MM-ban vásároltam és 0% THM es konstrukcióban kaptam. Jó, mert nincs díja 3 évig. Se havi, se éves, se semmilyen, épp azért, hogy 0% THM-et tudja tartani. 1% visszatérítést is ad.
  Az egyetlen gondom vele az volt, hogy a havi kivonat postán érkezik és elég lassan ér ide. Kiötlöttem, hogy milyen jó lenne, ha elektronikusan kapnám. Írtam az ügyfélszolgálatra egy e-mailt a kérésemmel. Válasz: Lehet ilyet, díja nincs, fáradjak be egy bankfiókba és ott tudom igényelni. Hurrá. Be is mentem. Kis ügyetlenkedés után papírok kitöltve, aláírva. (Az ügyintéző nem volt jártas, de segítettek neki a kollégák.) Kaptam felhasználónevet papíron és kódot SMS ben. Aktiváljam. Az aktiválás első lépése a kód azonnali megváltoztatása. Új kód megadva. Második képernyő, ismét új kód megadását kéri. Bosszankodás után megadtam egy új kódot. . . . Folyt köv.
 • József
  Én a nyáron párszor odavissza átolvastam a lakástakarékos postokat, nemrég meg is kötöttünk ötöt.

  Aztán mondta az ügyintéző, hogy van hozzá BB-s hitelkártya is (Aegon LTP). Azon is már évek óta gondolkoztam, csak nem tartottam elég fegyelmezettnek magunkat pénzügyileg, hogy biztosan megérje a csúszás kockázata mellett. Pontosabban fegyelmezettnek igen, csak az odafigyeléshez nem volt kedvem.

  Most azt is igényelek, mert úgy döntöttem egy próbát megér, bár nem a legjobbak a kondíciói, de az LTP mellett van élet és lakásbiztosításunk is, sőt a családban másnak is, így számításaim szerint ha nem hibázunk, az SMS plusz költsége mellett is olyan évi 40.000 – 60.000.- Ft közötti lesz a nyereség. Ez azért már szemmel látható.

  Érdemes szerintetek azért az SMS szolgáltatást kérni? Eddig a normál kártyával sosem volt gondunk, ezen meg lesz egy keret, amin úgysem tudnak túlmenni, ha elhagynánk..

 • Kari
  . . . Új kód megadásakor megint a kötelező jelszóváltó képernyőt kaptam. Azóta már be se enged semelyik jelszóval. Felhívtam a telefonos segítséget. A belépési képernyőn ügyesen rajta van, hogy melyik almenübe menjek, ha nem tudok belépni. Internetbank és Mobilbank menüpont: (2.1.3.2) Hogy ne kelljen végigvárni a szövegelést, elkezdtem beírni a kódokat. Igen ám, de ez egy átverés. Teljesen máshová vitt. Újrahívás és szöveg végighallgatás után kiderült, hogy áttették ezt a főmenü 6-os menüpontjára. Ügyintéző a segítséghez kéri a telepinkódot. Olyan nekem nincs, vagy ha van, akkor nemtudom. Akkor nem tud segíteni. Menjek be a fiókba, kérjek telepin kódot és majd utána segít. @#>#&@&&#{
  Bementem. Fiók ügyintéző még ügyetlenebb, mint az előző, akinek 40 percig tartott egy internetbankos papír kinyomtatása. Segíteni nem tud, mert épp nem működik a rendszere. Majd máskor. . . ##&#&{@&@#&&&@#&
 • Eper11
  Szocske, mi értelme van újra feltölteni a ciklus közben, ha csak max. 20 ezer a visszatérítés?
 • lala
  OFF:
  Ez már nem igényelhető??? Már a link se jó.
  https://kiszamolo.hu/balesetbiztositas-mindenkinek-havi-650-forintert/
 • balazs
  kar erte. nekem 18ban fog lejarni…remelem azert megujitjak…
 • kridli
  Kicsit elhamarkodottnak érzem ezt kijelenteni hogy megszűnt. A UPC honlapjáról lekerült (legalábbis a BB honlapjáról a link 404-re vezet), de a hirdetményben az aktívak között van, a menüpont ott maradt a BB honlapján is, az a fórum beírás meg nekem nem túl hihető, és mellesleg el is tűnt ha jól látom.
 • Kiszamolo
  lala, megszűnt, mert az igénylők fele 4 év alatti volt.
 • BB-s
  BB-s dolgozó vagyok de nem hitellel foglalkozom. Megkérdeztem a kollégákat a fiókban, nem tudnak róla, hogy megszűnt :).

  (Ez a hozzászólás természetesen nem minősül hivatalos tájékoztatásnak. Érdeklődjetek a fiókokban).

 • ügyvéd
  Off:

  Csak szólok:

  Bejelzett a háziasszony index…. Egy napon belül két abszolút laikus beszélt arról, hogy ideje OTP részvényt venni ! 😀

  Meneküljetek! 😀

 • Dani
  Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
 • kircsi
  Most jöttem meg egy BB fiókból az UPC-s hitelkártya igénylésem után. Az itteni ügyintéző nem kezdő és simán bevette az igénylést, szó nem volt róla, hogy már nem lehet ilyen kártyát igényelni. Természetesen ezer féle indokkal dobhatják vissza az igénylést a bírálatnál, de furcsa lenne ezek után arra hivatkozni, hogy már nem igényelhető. Heteken belül kiderül mi az ábra.
 • FifiTheReal
  Ha nem kap a hitelkártya igénylő 1 milliós keretet, akkor van értelme a hitelkeret felhasználása után visszatölteni és újból felhasználni a visszatérítés maximalizálása miatt.

  Nekem is csak 800eFt-os a keretem, mert igényléskor volt egyéb bankoknál folyószámla hitelem (amit igaz nem használtam, csak banki ismerősnek kellett, hogy eladja ezt a terméket, nekem meg nem került semmibe), melyet ilyenkor meglévő adósságként kezel a pénzintézet, így én is a visszatöltést csinálom. Ez nem azonos a túltöltéssel!

  Én a múlt héten kaptam meg az új kártyát, mely 2 év múlva jár majd le, így nem hiszem, hogy kivezették ezt a terméket.

  Amúgy volt már rá példa, hogy 20eFt feletti visszatérítést kaptam, de se én, se a bank nem reklamált emiatt 😉

 • lala
  Kár,hogy megszűnt,akkor keresek valami mást a gyerekeknek.
 • Szocske
  Az UPC számla 6% visszatérítést hivatalosan a 20ezer felett van, így ászf szerint is lehet 20 felett a havi visszatérítés
 • FifiTheReal

  Így sem kerek:
  Pl. 2017.02 hóban UPC számla 13.432,-Ft x 6% = 806,-Ft -> max. visszatérítés 20.806,-Ft lehetne, de 21.660,-Ft-ot kaptam.

  Amúgy a bank jól számol a 2%+6%-ok rendben vannak csak a 20eFt plafont, mintha nem vennék figyelembe.

  Remélem nem olvassák illetékes BB-sek 😉

 • Zsolt
  ,

  Mire lehet havonta 800 ezret elkölteni? Két lakás rezsijével sem költök többet 4-500 ezernél havonta, úgy hogy 2 gyerek is van

 • kircsi
  Én 1M fölött is tudnék költeni, mert van 5 LTP-m… Ha azokat egyszerre fizetem be max. díjjal… Ha jól sejtem neki is pont így jött össze a 800e-es költés, ne havi rendszerességgel gondold ezt az összeget.
 • Isj
  Ma érkezett meg a UPC hitelkártyám
 • FifiTheReal
  Ahogy kircsi is írta. Ez nem a lakás rezsijéből, termék, áruvásárlásából jött össze. Abban a hónapban indítottam két fundamentát és hitelkártyával fizettem be az éves díjuknál picivel többet.

  Az elmúlt évek alapján az átlagos visszatérítésem havi 12eFt körül van (~600eFt havi átlagos hitelkártyás költés), de ezekben is vannak LTP-k, önsegélyező pénztárak a havi rezsin túl. És itt is van két tizenéves gyerek, tinédzser. 🙂

 • Szocske
  Akik nem értik mire mehet el havi 1M, egy példa: van akit a munkahely gyakran küld ide-oda kiküldetésbe, maga fizeti a hotel és egyéb költségeket, számlát ker és a munkahelye kifizeti. Ez pl. Remek lehetőség a visszateritesek felporgetesere. Ahogy az ltp, önsegélyező, egészségpénztári befizetések is, az egész családnak. Figyelni kell mit lehet kártyával fizetni, több helyen mint gondolnád. Nekem jónéhány éve nincs debit kartyam, szinte mindent hitelkártyával fizetek.
 • Tibi
  Melyik önsegélyező fizethető hitelkártyával? köszi!
 • Családfő
  Tibi, bármelyik. Számlát kérsz, beküldöd, közben tiéd a visszatérítés.
 • mzsombor
  Tibi:

  Medicina (csak EP), Prémium, Patika, Új Pillér, Izys, meg azóta lehet, hogy már más is.

  Patikánál és Új Pillérnél szokott lenni novemberi befizetési akció, amikor csak kb 1500 Ft költséget vonnak le öszesen a befizetésből, akkor is, ha ekkor tolod be az éves 750e Ft-ot. Ez hitelkártya visszatérítéssel konkrétan már vastagon pluszos, és akkor még az adóvisszatérítéssel nem is számoltunk.

 • Szocske
  , izys, OTP biztosan, talán MKB is
 • FifiTheReal
  @Tibi:

  Az Izysnél biztos lehet közvetlen a weboldalukon bankkártyával fizetni, ennek előnye, hogy akkor és annyit fizetek, amikor akarok.

  Ahol lehet csoportos beszedési megbízással fizetni annak terhelését is kérheted a hitelkártyádra, viszont az nem olyan rugalmas, hisz havonta fix összeget tudsz így befizetni.

  Amúgy önsegélyező választásához jó kiindulási alap mzsombor táblázata:
  docs.google.com/spreadsheets/d/147ziYNyFBQSCUbqNqLVly2eDR-2AM9JQc6t-uySsBQs/edit#gid=0

  Ha van lakáshiteled, akkor egy sepciális önsegélyező is érdekelhet az Első Lakáshitel Pénztár.

 • kridli
  MKB-t csak csekkel lehet kártyával, közvetlenül kártyával online nem. A Generali is ugyanilyen.
 • FifiTheReal
  OFFTOPIC

  A táblázatot nem szeretnéd frissíteni?
  Pl. A Patika és Új pillér egy oszlopban van, holott más kondíciókkal dolgoznak, más a vállalt tagdíj …

  Van itt valaki Új Pilléres? Tapasztalatok? Szimpatikusnak tűnik, gondolkodom rajta. Még november előtt be kellene lépni.

 • Zsolt

  Amikor engem küld a munkahely külföldre, akkor a céges Amex kártyával kell fizetni mindent. Szóval nem mindenhol járható út ez. De a példákon keresztül értem, hogy lehet ennyit elkölteni.
  Egyelőre tartom az Erste Max -> BB UPC láncomat, de ez az Erste Max kb szinte semmi, két hónap alatt jön össze rajta 5 ezer Ft, a 200 ezres limitnél ha úgy jön össze akkor van 2 ezer Ft visszatérítés egy hónapban. Közben meg a havi díj a társkártya miatt 2*690 Ft, plusz tranzakciós díj is 500-1000 Ft, szinte szart se ér így már.
  Szerencsére a BB még jó, kíváncsi vagyok azt mikor nyírják meg egy kicsit.

 • Tibi
  Koszonom a valaszokat! A tablazat alapjan jol latom, hogy a patika-uj piller az amelyik maximalis befizetes mellett legkevesebbet von le es hitelkartyaval is be lehet fizetni? Az eletutnal vagyok jelenleg szulesi tamogatasra hasznaltam ki a penztarat de most mas felhasznalasi lehetosegek kellenek majd. Az eletut amugy sem gyozott meg a tobbi penztarhoz kepest “lemaradonak” tunik a honlapja, nagyon lassan vagy egyaltalan nem frissulnek rajta adatok stb. Persze biztos ezert is “olcso”…
  Van valami amit erdemes meg a patika-uj pillerrol tudni?nagyjabol hasonlo meretu penztar? melyik all biztosabb labakon? Ha nagybank all mogotte az szamit valamit?
  MKBnel van a felesegem ott sem lehet kartyaval fizetni sajnos!koszi elore is!
 • Tibi
  MKB csekkel hogy mukodik? A penztartol kell csekket kerni? Van egyeb koltsege? Koszi!
 • Simon Templar
  FifiTheReal

  Az Új Pillért csak ajánlani tudom. De a novemberi akció Patikánál is működik. A kettő gyakorlatilag ugyanaz, még a címük is. Csak a díjtáblázatukban van eltérés az Új Pillér javára.

 • Tóth Gergely
  Akkor Erste Joker helyett szerintetek is BB UPC? (Max nyilván felejtős, a Zsolt által írtak miatt…)
 • attila

  egy ház rezsije, 4 tagú család, ebből 2 gyerek, 6éves, 15 hónapos, minden hk.-ról megy, van 4 db ltp azok is, összes költés 3 darab kártyával 350e-400e között, ebből 60–80e a vállalkozásomhoz tankolásra, tehát valós költés 300e alatt bőven…..
  Ha megyek nyaralni ha nagyobb lesz pici biztosan megugrik, de egyelőre csak belföldön voltunk ritkán ott meg szintén hk…..
  tehát ezek 800e-s költések nem tudom hogyan jönnek ki, nagyon el kéne kezdenem költekezni, talán nem is tudnék értelmesen elkölteni annyit 🙂

 • kridli
  én írtam nekik egy üzenetet a személyes tárhelyről, hogy szeretnék csekket kérni, és postán küldtek egy adag csekket (nem számoltam meg, de sacc/kb 10 darab). Nincs rájuk összeg írva, úgyhogy akkor és annyit fizetek be csekkel amennyit akarok.
 • attila
  az erste max ugyanaz mint az erste joker, nekem 5500 körül hoz havonta, de én csak kiemelt kategóriában költök azzal, tehát akár 8000 is összejöhetne vele havonta, aki sokat költ drogériákban, éttermekben annak megéri…..