Mikor cseréljük le a mobilunkat és miért?

2022-01-30
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az NMHH csinált egy felmérést, mikor és miért veszünk új mobiltelefont.

A csere oka 11% elvesztés vagy rongálódás miatt, 25% meghibásodás, 11% gyenge akkumulátor miatt, 11% kapott cégtől vagy valakitől másik telefont, 12% csak megunta, 15% szerint egy hiányzó funkció miatt vett újat, 9% csak valami kedvezőnek tűnő ajánlat miatt cserélt telefont.

A telefonok bő fele két évnél fiatalabb, az öt évnél idősebb készülékek aránya 15%.

Az emberek 15%-a használ csak használtan vett vagy ajándékba kapott készüléket, 82% újonnan vesz telefont. (Gondolom a hiányzó 3% nem válaszolt vagy nem tudja.)

Mindjárt meg is fejtettük, miért olyan hatalmas az értékvesztése a mobiloknak: senki nem veszi őket használtan. Egy mobilboltos mesélte, miért nem tudja eladni az egyéves mobilt féláron se: az átlag vásárló azt mondja, hogy hülye lenne megvenni egy 300 ezres mobilt 150 ezerért, amikor a szolgáltató ugyanennyiért ad neki újat. Magyarázd meg az ilyennek, hogy a hiányzó 150 ezer az előfizetési díjába van beleépítve...

Új telefon vásárlása esetén csak 25% adja vagy ajándékozza el a régi telefonját, a többieknek ott porosodik a fiókban, csak simán kidobják vagy jobb esetben leadják újrahasznosításra.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram