7 hozzászólás

 • Alex
  A nyaralós helyeken kevésbé csökkent.
 • Deperszonalizáló
  Ez a nyár más lesz már, mint az előző kettő. Eddig ugyanis lasszóval kellett keresni azokat a célállomásokat, ahova 10.000 Ft fölött lett volna egy retúr út. Sokszor még nyárra, jó helyekre is volt ennyiért jegy. (most télen pedig szinte bárhova Európában ez alatt lehetett menni).
  A tömeg még nem eszmélt fel, ha sietsz, talán még elcsípsz néhány olcsó jegyet… De megjegyezném, a repülőjegy vásárlás is olyan, mint a tőzsdézés. Aki figyelte a híreket, az 1-2 hónappal ezelőtt zsákolt.
  Hamarosan a háziasszonyok is eszmélnek, ráadásul az idén már utazni akarnak…
 • bádum_tsss
  Jó kockázatelemző menedzser még soha nem zuhant le repülővel.
 • LSV
  Mivel elég sok a bizonytalanság (hogy meddig fognak b.ziskodni az oltási igazolványokkal, vagy tesztekkel, lesz lezárás vagy nem, hová lesz kötelező az oltás stb), így gondolom sokan kivárnak. Mi két éve nem repültünk, aztán ez lett a megszokott, idén már nem is gondolkodunk repülésben.
 • pléhboj
  Nagyon remélem, hogy az idén sem fog beindulni a tömeg(proli) turizmus. Az inflációnak legalább ez egy jótékony hatása lenne alapból (értsd rezsiköltségek emelkedése), de a legideálisabb az volna, ha repterek kikényszerítenék áremeléssel, hogy a fapadosok ne az “udvar végében” szálljanak fel-le, hanem a központi terminálokon, ahol a menetrendszerű járatok is. A jelenlegi állapot ugyanis nagyon erősen versenytorzító hatású. A következő lépés lehetne a szállásfronton a hostel és az airbnb felszámolása vagy legalábbis megszigorítása olyan szolgáltatások kínálatával, ami révén abszolút véget érhetne a nemkívánatos, nem fizetőképes tömegáramlás. Az oltásigazolvány sem rossz eszköz, de ez a legtöbb olcsó turistának csak megvan, ez nem pénz kérdése, csak elborult oltásellenesek hajlandók emiatt kizárni magukat a mozgásból.
 • usespanner
  Azt tudja valaki, hogy miért kerül egy repülőjegy a Kanári szigetekre (Tenerife) 29.000.-Ft-ba, míg a mellett levő Zöld Foki szigetekre 229.000Ft?!

  Miért 100.000Ft Egyiptom, és miért 20.000.-Ft a majdnem szomszédos Jordánia?

  A reptér kér ennyi illetéket?

 • Danhadnagy

  zöld-foki elég más kategória. egyrészt nem unió, másrészt a helyi (ön)kormány(zat) nem támogatja a turizmust.

  egyiptom jordánia is hasonló. Jordániába kell két teszt, ami kb. +30.000, cserébe beszáll a jordán állam a jegyárba.