Fundamenta Kamatbónusz akció

Most mindenhol reklámozzák a Fundamenta Kamatbónusz akcióját, melynek lényege, hogy ha most kötsz Fundamenta lakástakarékot, akkor 9% extra kamatot kapsz.

Bár már írtam róla a Fundamenta hitelekről szóló bejegyzésben, de úgy látszik, érdemes külön is kiemelni az akció lényegét.

Ha elolvasod a reklámot, rájössz, hogy ez csak a legelső évre igaz. Nem véletlen, hogy az első évre hirdetik meg az akciós kamatot és nem az utolsóra.

Az első évben nulla forintról indulsz és év végén is csak maximum 240 ezer forintod van benn. Így az extra kamat is igen keveset nyom a latba.

Ha használod a Fundamenta kalkulátorát, gyorsan rájössz, hogy 10.920 Ft-ot jelent a Kamatbónusz akció, ha a lehető legnagyobb, havi 20 ezres befizetést választod. Vagyis a 32.200 és 80.000 Ft közötti nyitási díjat ki kell fizetned, most abból visszakapsz 10.920 Ft-ot, ha megfelelsz minden feltételnek.

A kedvezmény feltétele, hogy a szerződés szerint végigvidd a fizetést és az elérhető plusz kamat is maximalizálva van 12 ezer forintban.

Ezt vesd össze az OTP lakástakarék szinte mindig akciózik, most éppen a nyitási díj felét engedik el (link), az Ersténél pedig ingyenes a számlanyitás, ha vállalod, hogy a futamidő alatt az Ersténél lesz számlád és legalább minimálbér érkezik rá. (link) Az Aegon is elengedi a nyitási díj felét, ha van Aegon lakásbiztosításod vagy önkéntes nyugdíjpénztárad. (link)

Szóval ez a 9% egy ügyes reklámfogás, de azért csak ez miatt ne szaladj kötni szerződést. Nagy Lakástakarékpénztári Összefoglaló írásom itt.

Share

65 hozzászólás

 • Era
  Pont ma neztem a fundiminit, de az apróbetus reszig meg nem jutottam…. de látom muszáj alaposnak lennem…
 • Szaky
  Kedves Kiszámoló!

  A Fundamentánál létezik egy úgynevezett osztott, vagy megosztott LTP. Valamiért nem propagálják eléggé mert nem sokat lehet tudni róla. Ha tud valami részletesebb tájékoztatást adni a témában.

 • Zabalint
  A többit nem ismerem, de OTP-t senkinek sem ajánlom, addig gördülékeny minden, amíg szerződést kötsz és fizetsz, de amint kiutalást akarsz, már 5 ügyintéző mond 10 félét, és hetekig kell harcolni velük, hogy minden meglegyen. A telefonos ügyfélszolgálatukról meg ne is beszéljünk. Nem biztos hogy megéri az állami támogatást ez a pluaz kellemetlenség lakásvásárlás idején, én többé biztosan nem nyitok lakáskasszát.

  A másik, hogy egyszer itt felmerült, mikor kerül a számlára az állami támogatás. Nos, mivel én azonnalival szüntettwm meg, ezért a még meg nem érkezettet nem kaptam meg, nos majdnem 2 év csúszásban voltak…

 • S.E.
  Ravasz kópék ezek, ki van ez számolva… 🙂
  Véleményem szerint érdemes egy rendes akciót megvárni, pl. hpgy engedjék el a teljes belépési díjat. Na az már számít valamit.
 • Lui
  Elmennek ezek a pics@ba.. hát milyen befektetés az, ahol számlanyitásra befizetsz 30-80e forintot.. mire fel? ki az a hülye barom, akkor erre benevez?? Most jól felhúztál, Kiszámoló.. 😀
 • Benő
  Az a 200 ezer forint állami támogatás amiért a fél ország LTP-t kötött évekre, már 10x-esen felemésztődött az idén tavaszi 10% lakásáremelkedéskor.
 • V
  korabban megjegyezte valaki hogy ez elejen fizeti mindig a teljes evi osszeget, es megkapja ra az eloirt kamatot… Ezzel esetleg itt is lehetne jatszani, elkepzelheto hogy sehol nincs irva mikor esedekes a 20ezer, csak az hogy pontosan meddig kell legkesobb beerkeznie. Ha jol tudom az allami tamogatashoz negyedevente vizsgaljak hogy beerkezett-e a penz.
 • hitel
  Zabalintal egyetértek. Az Erstéről meg annyit, h vállalkozói számlám volt ott 1-2 éve, bármit akartam intézni 30-50 perc sorban állás minimum. Vicc, elvből sem soha semmiképp az erstétől semmit. Az egészségi állapotom sokkal fontosabb, bármilyen akciónál. Ráadásul a megszüntetés itt is több körös, bejelentem aztán menjek vissza egy hónapon belül megerősíteni…21. szd…idióták! OTP dettó.

  Kedves Lui
  Lakáscél esetén kis összeggel “játszóknak” igenis megéri (max 4 évig, és ilyen jegybanki alapkamat környezetben, tehát mostanában….)
  Akinek milliói vannak nyilván hülye lenne ezzel foglalkozni, de aki havi pár tízezret tud félretenni és lakást szeretne, vagy van hitele, annak szerintem jó opció.

 • gab
  A nyitási díj mérsékléséhez annyit lehet még tenni, hogy havi 5000-est nyitsz, de 20.000-et fizetsz be havonta, mert az állami támogatás a befizetésre jár. (Így a 32e forintos nyitási díj csak 8e ft lesz.) Viszont így hitelt nem kaphatsz tőlük. (Ezt a trükköt én is csak olvastam, nem gyakorlom.)
 • Petike
  @Lui: esetleg aki lakást akar, felújít?
 • vogonur
  Az Erste-s ajánlatnál megjegyzendő, hogy a nulla forintos nyitási díj csak a 0,1%-os kamatozású konstrukcióra vonatkozik (az egyéb feltételek teljesítése mellett természetesen)!!
  Az OTP kifizetésével kapcsolatosan én is azt tudom nyilatkozni, hogy finoman szólva is küzdelmes. De általános, minden bankra kiterjedő jelenség a banki ügyintézők tájékozatlansága.
 • Bea
  gab, ez a “trükk” működik, én próbáltam élőben is. Jár a full álltám ha havi 20 ezreket fizetsz, akármennyivel is kötötted. Hitelt is kapsz, csak kevesebbet (ha 5e-rel nyitod, akkor az ahhoz tartozót).

  V kérdésére a válasz érdekelne engem is, tehát ha a megtakarítás legelején befizetem a teljes 240e-t, akkor az egészre jár az évi 9% kamat? Illetve az egészre jár álltám év végén?

 • snasim
  Az OTP lakáskasszával én is így jártam. Három különböző ügyintéző háromféle dolgot mondott. Végül találtam egyet, aki rendbe tette a dolgokat. Lakásvásárláskor ez felesleges stresszforrás. Én most a fundamentával barátkozom. Remélem ott nem lesz ilyen helyzet.
 • szocske
  “Hitelt is kapsz, csak kevesebbet (ha 5e-rel nyitod, akkor az ahhoz tartozót).”
  Ha végig 20 ezerrel fizeted az 5 ezrest akkro nem kapsz hitelt, egy fillért sem.
  A szerződés összege = (befizetés+áll.tám+kamat)+hitel
  ha végig minimum 10 ezret fizetsz 5 helyett, akkor a betéti rész már eléri vagy meghaladja a szerződéses összeget, ezért nem marad keret a hitelre.
  Persze ha kiderült, hogy mégis kéne a hitel, akkor később lehet módosítani a szerződést.

  Egyébként jelen környezetben nem igazán éri meg az LTP hitelt felvenni, de aki most nyit, annak 4 év múlva ki tudja milyen lesz a piaci hitelek kamata, akár jó is lehet az LTP-hez tartozó…

 • frank
  Ennyi erővel ne csak 240et fizess az elso honapban hanem az egeszet.
  5ezerre kotod a szerzodest,alacsony lesza nyitasi dij.
  Majd az elso ev vegen felbontod, beteti kamat +9%, allami tamogatas 0 ft.
 • antenna
  OTP LTP: inkorrekt. Csop. beszedés ellenére nem szégyellték azt mondani, hogy a havi befizetés elmaradt… A kiutalás pedig tényleg halál.

  1: Na és aki 1-2 éve nyitott LTP-t, az szerinted honnan tudhatta volna, hogy most így felmennek a lakásárak? 2: Most is bárki felvehetett lakáshitelt, aztán majd ha lejár a LTP, befizeti a hitelbe. A banki megtakarításnál még mindig sokkal jobb, Q-nál meg marcsikázásnál pedig biztonságosabb.

 • szocske
  @zabalint
  Igen, OTP-nél sajnos a bankos keziccsókolomok általában nem ismerik az LTP terméküket.
  Főleg a kisebb fiókokban nem. Érdemes nagyba menni, ahol van olyan ügyintéző (is) aki képben van.

  Fundamentánál sajnos még rosszabb a helyzet, náluk sajnos a “tanácsadók” jelentős része egy gyors tanfolyamot végzett más munkát nem találó szerencsétlen lúzer. Jobb esetben csak a terméket nem ismerik, rosszabb esetben számolni sem tudnak vagy szándékosan olyan konstrukciót adnak el, amivel ő jobban jár, az ügyfél rosszabbul.
  Persze az ilyen “ügynökök” hamar feladják, miután ledarálták a közelebbi ismerőseiket.

  Azért akad hozzáértő és jó tanácsadót is a fundánál, nekem számos negatív tapasztalat után végre sikerült olyat találnom, aki tizenéve dolgozik a cégnél, és nem csak a saját jutalékát nézi (bár a trükköket mindenkinek magának kell kitúrni, nyilván nem javasolja a tanácsadó)

 • szocske
  elméletileg lehetne olyat, hogy befizetsz 1 csilliárd forintot, a kamatot jóváírják az év végén, felmondod, állami támogatás nincs, így szereztél bármekkora összegre 9% kamatot mínusz 8ezer Ft számlanyitási díj.
  Azonban – bár most nem olvastam utána – úgy emlékszem van vmi az apróbetűsben, miszerint csak akkor jár a kamatbónusz, ha végigvitted a szerződést.

  Egyébként hallottam már olyat, hogy a 3% (kamatadómentes??) kamatért kötnek emberek Fundamenta hozamleső számlát (4 évesben már nincs, csak 8 és 10), már szerződéskötéskor kitöltik az állami támogatásról lemondó nyilatkozatot, majd felmondják akármikor, hiszen így nem köti őket a 4 év minimum szerződési idő.

  Szerintem kisebb összegnél nem éri meg, mert sok a nyitási díj + havi 150Ft, nagy összegnél meg akad jobb lehetőség…

 • Bea
  Igen, ebben igazad van. Azonnali áthidaló vagy áthidaló kölcsönt viszont fel lehet venni így is – futamidő végén meg betörleszted a megtakarítást. Nem nagy összeg, de lehet, kérdés van-e értelme. 10e-s számlánál már talán van.
  ötlete működik? 🙂 egy ilyen után lehet újra kötni náluk, vagy akkor már blacklist-re kerül az ember?
 • snasim
  Én nagyobb fiók specialistájával szívtam meg, aztán elmentem az egyik székházuk alatti fiókba, és ott tették helyre az egészet.
 • szocske

  “ha a legelején befizetem a teljes 240e-t, akkor az egészre jár 9% és álltám?”

  Kettéválasztanám:
  áll. tám. és a normál kamat befizetéstől jár, tehát a mai banki kamatoknál 3% kamatozású szerződésre érdemes az éves 240ezret minden megtakarítási év elején befizetni.
  Ha utólag fizetsz (2. félévben többet, mint első 2 negyedévben), akkor nem jár a teljes támogatás, de előre fizetni lehet. De csak éven belül, nem fizetheted be nyitáskor a 4 éves megtakarítást. Vagyis megteheted, kamat lesz rá, de áll. tám. csak az adott évre jár.

  9%:
  fundamenta.hu/documents/10184/709066/Kamatb%C3%B3nusz+hirdetm%C3%A9ny+2015.07-01-j%C3%A9t%C5%91l/f7aaf68b-b03f-4818-a57b-daba91006480?version=1.0

  “A jóváírásra kerülő kamatbónusz maximális mértéke a mindenkori maximális állami
  támogatás eléréséhez szükséges éves megtakarítás 5%-a.”
  Ha jól értem, max. 12ezer Ft a kamatbónusz.

 • Lui
  Hát pont ez az, akinek kevés pénze van és takarékoskodni szeretne, azt fair dolog ilyen összegű (30-80e) kezdeti sarccal megvágni?

  Nekem az egész konstrukció emiatt nem szimpatikus! Miért van egyáltalán számlanyitási díj? Mi a kénköves búbánatot kell megfizetni ezzel a banknak? A UL ugyanez bizonyos szempontból.

  Ha én valamibe a pénzemet fektetem, hogy több legyen, akkor nem vagyok hajlandó ilyen összeget elkölteni a beszállóra. Az oké, hogy van esetleg havi adminisztrációs díj, stb, na de ilyen kamat és gazdasági környezetben ilyen számlanyitási díjat elkérni uzsora szerintem. Milyen modell az, hogy elkezdesz a nulláról gyűjteni havi X ezer forinttal és rögtön megvágnak több tízezres beugróval.. van aki ezt megeszi?

 • Lui
  Ha meg olcsóbbra hozod ki a konstrukciót, akkor nem tudod kimaxolni a támogatást.
 • Levi
  Bea, hiába fizeted be az egészet egy összegben van egy 12.000 Ft-os maximum összeg aminél többet nem ír jóvá. Otp-vel összehasonlítva ott a számlanyitás felét engedi el vagyis 14.000.-et Fundánál pedig kb 11.000.-et, ha így nézzük,de fontos ezért nem kér semmit és nincs feltétele csak azt,h fizesd míg máshol számlát nyiss vagy bért utalj vagy stb… Azt sem szabad elfelejteni,h ingatlan fedezet nélkül a Funda odaad max 1,5 milliót (ez vidéken élőknek ahol a bank nem áll szóba az ingatlan miatt az ügyféllel azoknak jó lehet) továbbá Otp 5,5 %-os hitelt ad, Funda 3,9%/év. Mindenki döntse el számára mi a fontos…Ami fontos még min 14900.- Ft-os megtakarítás esetében lehet igénybe venni ezt a kedvezményt.
 • Kiszamolo
  Fundamenta 3,9%? Ez jó vicc volt.

  Jó lesz az 5,3%-nak is. Az itt lévő embereket nem lehet ilyen ócska trükkel megszivatni, hogy a kamat egy részét kezelési költségnek hívjuk és reklámozzuk, hogy csak 3,9% a kamat.

  Hát persze.

 • szocske
  “Ha meg olcsóbbra hozod ki a konstrukciót, akkor nem tudod kimaxolni a támogatást.” de ki tudod, a befizetésre jár a támogatás nem a szerződésre. Csak a hitelről kell lemondani.

  Szerintem a fundamenta az ügynökeit ebből fizeti.
  A bankok meg rendszeresen akcióznak a részbeni vagy akár teljes elengedésével.
  Igaz az utóbbi 1-2 évben, mióta alacsony a kamatkörnyezet már csak a rosszabb kamatozásúra van nyitási díj akció.
  Az elmúlt 12 évben én 3 db OTP-LTP számlát nyomtam végig, volt amelyiknek ingyenes, volt amelyiknek felezve volt a nyitási díja.
  Most már csak mindenféle feltételekkel adnák olcsóbban a számlanyitást, így inkább nyitottam havi 5 ezerre 3%-os 4 évest a fundamentánál, kemény 6100 Ft volt a számlanyitási díj…
  a havi 150 Ft számlavezetés komolyabb tétel.

 • hitel
  Lui

  A “trükköt” már leírták az előttem szólók.
  Megkötöd a min összegre a szerződést és fizeted a maxot.
  Ilyenkor nincs 10ezer a nyitási ktsg annyi azért jobban belefér mint 30-80ezer.
  Folyamatosan sok szerződésem van és mindig így csináltam. Egy darabig hívogatnak hogy emeljük a szerz. összeget de aztán leállnak.
  🙂

  Amúgy szöcskének is igaza van, nagyon sok fundás ügynök egy gyorstalpalót végzett lúzer.

 • Levi
  Nem hinném,h bárkit is meg szeretnék szívatni, azt gondolom a feltételezés is erős… 5,3% az még így is kevesebb, mint az 5,5%…ha így nézzük, de véleményem szerint volt hasznos információ is amit írtam és senkinek nem mondtam,h kössön fundamentát vagy Otp stb… Döntse el mindenki mit vállal, kötöttséget vagy neki más fontos , nem írom le a fent már leírtakat…
 • Zuzu
  ez jó ötlet, legközelebbi fundamentás LTP-nél kipróbálom

  Jár az extra kamat a teljes összegre ha egyből befizeted az éves díjat. Erre egyből rákérdeztem és azt mondták hogy jár, meglátjuk.

  Egyébként nekem a Fundamentával nagyon jók a tapaszatalataim,
  Már vagy 4 járt le és utaltak rendesen, most még 6 db fut.

 • Zuzu

  Én is sokkal találkoztam már nyugdíjas nagymamitól kezdve 2 számmal nagyobb ballagási öltönyt viselő területi igazgatóig bezárólag, végül egy nagyon kedves és képben lévő telefonos értékesítőnél maradtam, azóta is vele üzletelek. Mindent amit mond rögzítik, nem jön el a lakásomra, üres időmben – pl vezetés közben -elintézek mindent, futár hozza a szerződest szóval ultara hatékony. Amit nem tud azt elküldi e-mailen, szóval minden biznyítható.
 • Attila
  Amit mind a Fundamenta, mind az ügynöke művelt, az kritikán aluli. A családban anno valaki a CHF banki hitelét végtörleszteni akarta, és emiatt felmondta a Fundamenta szerződést, hogy onnan is jöjjön pénz a végtörlesztésre. A végtörlesztési határidő után 2 nappal utalták ki az összeget, a külön írásbeli kérés ellenére, kivárva a szerződésben leírt maximum határidőt. Lett máshonnan pénz ami mondjuk így 2 nap alatt vissza lett fizetve. A felmondásnál is azt a verziót javasolta az ügynök ami nekem pénzbe került volna. (1000.- ft, de akkor is. Elolvastam a szerződést és valami más szót kellett használni, talán megszüntetés és így már ingyenes volt.)
  Én személy szerint 2 számlát nyomtam vegig náluk, állandóan hivogattak, a tiltás, levelezés ellenére, hogy vegyek fel hitelt és emelejem meg a szerződéses összeget. Ami persze nekem sok sok jutalékba került volna.
 • Attila
  Volt a Fundamentánál szerződés ketté bontásom is, így ugye egyel több személy élhet az állami 72000.- forintos támogatással. Itt is javasolták a szerződéses összeg emelését, mert nem lesz meg a futamidő végén a célértékszám. (Ezt kell elérni a kiutaláshoz. Szerződéses összeg, befizetések, szerződött idő, eltelt idő stb. függvénye.) Kiszámoltam, mindenféle idióta képlet alapján, és jé, az egyiknél elérte a szerzödés végére, a másikat meg meg lehetett szüntetni a végén, és minden (állami támogatás, kamat) kifizetésre került. Ez esetben nyilván nincs hitelbegyébként. De nem kellett a javasolt szerződéses összeg emelés miatt plusz 1%-nyi pénzt még kifizetni a semmire. Szóval nem az ügyfél pénzét vigyázzák az biztos.
 • Zsuzsa
  Mostanában mindegyik lakáskasszánál volt több változás is. Több helyen módosult a megtakarításra járó kamat, módosult a SZÖ, változnak a kedvezményes nyitás feltételei is. A Fundamenta is szünetelteti a Hozamleső módozat 4 és 5 éves módozatát. Az OTP-ben is gyakran változnak az akciós feltételek. Nehéz naprakésznek lenni, de mindig mérlegelni kell, mi a lakáscél és az egyes kedvezményes nyitási akciók mellé milyen feltételek társulnak. Ami biztos, akinek van bármilyen lakáscélú terve, jelenleg az összes kötöttség, korlát ellenére nincs jobb garantált hozamú megtakarítási forma, mint bármelyik rövid módozatú lakáskassza. Nem elég annyit tudni ezekről a termékekről, hogy, max havi 20E Ft/hó lehet a megtakarítás, 4 és 10 év között lehet szerződni és jár rá 30% támogatás is. Pl kimondottan hasznos most a lakáscélú hitelek mellé kötni, akár nullázni is lehet velük a hitelkamatokat.
 • Toth Ferenc
  Ha valaki extra fekete jovedelmet tobb lakaskasszabba csorgatja, majd 4 ev mulva vesz egy 4-5-8 millas lakast,az nem olyan feltuno,mint aki papiron minimalberes es kp-ra vasarol 4-5 millas lakast.Ltp a kispenzu emberek penzmosoja.
 • szocske
  máris nem hozzáértővel beszéltél, vagy csak át akartak verni, hisz a feltételekben írják, hogy max. 12ezer jár, 240 ezer 1 éves 9%-os kamata ennek majdnem duplája…
 • Kelemen Csaba
  Nekem Fundamentásom van. A szerződésen szerepel, hogy havi átutalásost választottam. Mivel a 61 évemmel, és az átlag nyugdíj jövedelmemmel biztos, hogy nem kaphatok hitelt, ezért hozamfokozót kértem. Így tehát a hitel eleve kiesik,mégis a teljes ( befizetés+ álltámogatás+ hitel) alapján kötöttek szerződést,melynek alapján kellett a belépési díjat ( 1% ) befizetni. Áttértem csoportos beszedésre, de először magam utaltam, a csoportost letiltottam. Erre kaptam egy levelet, hogy fizessek havi rendszerességgel, ha igényt tartok az állami támogatásra.
  Az ajánlatukból idézek:

  Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%

 • Zabalint

  Én először a telefonos ügyfélszolgálattal próbálkoztam. Ott határozottan állítottak dolgokat, amikről utólag kiderült, hogy egyik fele nem igaz. Utána egy kis fióknál érdeklődtem, ott nem igazán tudtak segíteni, átirányítottak egy másik fiókba, de a hölgy adott azért egy papírt, ami mint kiderült, teljesen másról szólt. Az első nagy fiókban érdeklődtem, ott mondta az ügyintéző hölgy a legnagyobb baromságokat (valami olyasmivel jött, hogy ha azonnali kiutalást kérek, aminek 3% a költsége, akkor a 3% költség után hozzak valamiről, pl. festékről számlát…). Ezután volt egy köröm még a központi ügyfélszolgálatnál, ahol miután nem tudták a választ, kapcsolták az előbb említett első nagy fiókot, ahol egy másik hölgy kb. elküldött a francba bunkón, másodszori próbálkozásra egy másik nagy fiókot kértem, ahol nem vették fel, újra elérni őket meg megint csak a központon keresztül lehet
 • Zabalint
  Végül ebbe a másik nagy fiókba mentem, ahol lakáskasszára húztam számot, az első ügyintézőtől átirányítottak egy másikhoz, aki értett ezekhez a dolgokhoz, de nála is volt még 3-4 köröm az ő trógersége miatt. Pl. nem tudta napokig lekérni a tulajdoni lapot, utoljára azt mondta, hogy ha gyorsan akarom, kérjem le én, elrohantam lekérni, mire visszaértem mosolyogva mondta, hogy már megvan…

  De az már önmagában vicc, hogy az összes ügyintéző be van tanítva a kötésre, mert eladni azt kell, de egyes nagy fiókokban 1 ember sincs, aki a kiutaláshoz értene. Kötéskor minden pöpec, a végén meg szívatás és fejetlenség van.

 • Funda: a kamatbónusz maximált, és csak akkor kerül jóváírásra, ha a szerződés kifizetéssel ér véget (magyarán ki kell futtatni)
 • snasim
  Fundamentához egy ötlet:
  Honlapon elérhető a bankkártyás fizetés ( Lehet, hogy a többinél is van ilyen lehetőség). Hitlekártyával érdemes kifizetni, aztán a visszatérítés pedig csökkenti a havi számlavezetési díjjat.
 • jurta

  “Azért akad hozzáértő és jó tanácsadót is a fundánál, nekem számos negatív tapasztalat után végre sikerült olyat találnom, aki tizenéve dolgozik a cégnél, és nem csak a saját jutalékát nézi (bár a trükköket mindenkinek magának kell kitúrni, nyilván nem javasolja a tanácsadó)”

  Nekem sikerült olyan alá kerülni, aki a trükköket is elmondja. Lehet, rövid távon veszítenek vele (inkább a Zrt., mint ő), de sorban állnak nála az ügyfelek. (Sajnos sokat, ugyanis ő meg néha hosszasan elérhetetlen…)

 • snasim
  Milyen trükkökre gondoltok? Kíváncsivá tettetek! 🙂
 • szocske
  nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyenek, mint
  – szerződés megosztása (akkor volt igazán jó buli, amikor még szabad felhasználású volt a 8 éves, de most sem rossz, 1-2 év takarékoskodás után kivenni a pénzt, akár 30%-os hozammal)
  – a szerződés 4 évre felmondható, nem kell kivárni a 4 év 4 hónapot (otp-nél eleve rövidebb talán 3 hóval a legrövidebb futamidő, mint fundánál)
  ezen kívül, amit már itt is írtak többen is, min. összegre nyitás, hitelkártyás befizetés.
 • Bea
  ezt nem teljesen értem, kifejtenéd légyszi? “– szerződés megosztása (akkor volt igazán jó buli, amikor még szabad felhasználású volt a 8 éves, de most sem rossz, 1-2 év takarékoskodás után kivenni a pénzt, akár 30%-os hozammal)”
  miért/hogyan lehet hamarabb felvenni a pénzt?
 • szocske

  röviden:
  van egy 3 éve kötött 4 éves szerződésem. És van egy közeli hozzátartozóm akinek nincs szerződése.
  ő nem újat köt, hanem megosztjuk az enyémet.
  így pl. egy 20 ezres helyett két 10 ezres szerződésünk lesz, amire az eredeti szerződés feltételei érvényesek (ami nekünk fontos, az a nyitási idő, azaz mindkét szerződés 1 év múlva le fog járni)
  ha a hitel nem kell, akkor fizethetünk be 20 ezret mindketten, így az egyik szerződés 1 év alatt kifuttatható.
  ha a hitel is kell, akkor módosítani kell őket 20 ezresre.
  A lakáscélt persze mindenkinél igazolni kell, ezért volt jó addig, amíg a 8 éves szabad felhaszn. volt, aki végigvitt egy olyat, akár évente megoszthatta 1-1 rokonnal a szerződését, így lettek 1-2-3 éves szabad felhaszn. szerződéseik, és 1 évesnél bizony elég szépre jön ki a hozam.
  Ezt a lehetőséget persze az ügynökök nem reklámozzák, hiszen nekik ebből nincs jutalék.
 • Kelemen Csaba
  Én a hitelkártyás befizetést nem értem. Nekem van a Raiffeisen banknál díjnullázó számlacsomagom. Ehhez tartozik egy társ hitelszámla, melynek a díja évi kártya díjként 5700 Ft. A díjnullázóhoz kell havi 120e befizetés, valamint 4 akármilyen pénzmozgás. Így ez net bankos átutalással, csoportos beszedéssel sokoldalu okoskártya használattal teljesen díjmentes. Tehát én csak az éves kártyadíjat fizetem az SMS-en kívül.
 • kridli
  én meg a hozzászólásodat nem értem. Hogy jön a díjnullázós konstrukciód a fundamentához illetve annak a hitelkártyás fizetéséhez?
 • Kelemen Csaba
  Én csak arra akartam rákérdezni, amit szocske felemlített. Miért jó nekem a hitelkártyás befizetés?
  Viszont a szerződés megosztás figyelemre méltó ötlet.
 • szocske
  @kridli Én sem igazán értem, de azt hiszem azt nem érti, hogy miért jó nekünk hitelkártyával fizetni, amikor neki csoportos beszedéssel is lehet.
  A válasz: nem minden banknál lehet hitelkártyához tartozó számlára csop.beszedést terhelni. Pl. Citinél, Raiffeisennél és BB-nál lehet, Ersténél nem lehet.
  Nekem viszont a wizz HK-nál rendszeresen van duplázós hétvége, amikor 4% a visszatérítés.
  Én igyekszem ilyeneken befizetni a családban lévő 4 fundamentát (előre az évet, hiszen úgyis jó ha minél tovább bent van a pénz 3% kamat mellett)
  Namost egy ilyen hétvégén befizetve 241800 Ft-ot (1 szerződés 1 éves díja számlavezetéssel) kapok szerződésenként 9600 pont jóváírást.
  A 4 szerződésnél így csak a fundamentából megvan évente egy nyaralásra a rep.jegy…
 • jurta

  Csak azokra a trükkökre utaltam vissza, amit az én hozzászólásom előtt már leírtak a többiek.